Petter Northug.Foto: CHRISTOF STACHE
Talisport
6. oktoober 2015, 12:43

Petter Northug ei saanud müstilise haiguse tõttu pikalt treenida

Norra suusastaari Petter Northugi treener Stig Rune Kveen avaldas, et Northug ei saanud suvel haiguse tõttu pikalt treenida. Mis aga suusatajal täpselt kallal oli, on selgusetu.

29aastane 13kordne maailmameister ei saanud treenida ligikaudu kuus nädalat, kuid jätkas juuli alguses tavapärase hooaja ettevalmistusega. "Haigus oli päris müstiline, kuid see pidi olema mingisugune viirus," ütles Kveen.

Northugi juhendaja lisas, et Framverranis sündinu käis ka arsti juures põhjalikel ülevaatustel, kuid isegi tohtrid ei suutnud selgeks teha, mis 2005. aastast MK-sarjas tiirelnud meest vaevata võis.

Kuigi suusastaar valmistub täie jõuga uueks hooajaks, ei luba Norra suusaliit tal MK-sarjas võistelda. Nimelt pidi Northug otsustama, kas ta taasliitub rahvuskoondisega ning ütleb ära sponsorlepingule kauplusteketi Coopiga, sest Norra koondise toetaja on poekett Spar. Kuna mees Coopist lahti ei öelnud, ei saanud Northug Norra suusaliidult võistluslitsentsi ning peab rahvusvahelistelt võistlustelt eemale jääma.