Katrin Kaarna täidab naiste koondises abitreeneri rolli.Foto: Tiina Kõrtsini
Jalgpall
6. oktoober 2015, 18:50

U17 neidude juhendaja Katrin Kaarna: turniiri hindeks annaks korraliku 3+

U17 neidude koondis lõpetas koduse EM-valikturniiri väravateta viigiga Horvaatia vastu, kuid kehvem väravate vahe (-18 versus -23) jättis kolmanda koha horvaatlannadele. Meie neidude peatreener Katrin Kaarna andis turniiri kokkuvõtteks oma hoolealustele hindeks korraliku 3+.

"Lõppkokkuvõttes saame öelda, et tüdrukud õppisid mäng-mängult. Proovisid iga mäng järjest paremini mängida, kuulasid nõuandeid ja proovisid neid ka paremini täita," sõnas Kaarna Õhtulehele.

Kui arvestada fakti, et viimati teenisid meie U17 neiud valikturniiril punkte viis aastat (!) tagasi, siis ei kõla tänavune üks punkt üldse kehvasti. Kaarna nõustub: "Eriti kui võtta arvesse kaht esimest tulemust (0:10 Poolale ja 0:13 Inglismaale - M.T.), siis päris kindlasti.

See oli teada, et Poola ja Inglismaa on nii palju tugavamad. Siit on nendelt vaja õppida ja kogemusi saada. Uskusin, et Horvaatiaga meil on võimalik mängida. Kindlasti oleks saanud veel paremini, aga vähemalt on viigipunkt käes."

Meie alagrupi võit rändab Inglismaale, kes viigistas täna esikohamatšis 2:2 Poolaga, kuid edestas poolatare tänu paremale väravate vahele. Samal põhjusel napsas meie nina eest kolmanda koha Horvaatia. Kuigi edasi eliitringi pääsevad alagruppide kaks tugevamat, oleks kolmas koht andnud järgmise valiksarja loosimisel pisut soodsama lähtepositsiooni. 

"Kui rankingus tõusta, siis oleks lootust, et järgmises alagrupis võiks olla keegi natuke nõrgem, mis annaks võimaluse veel rohkem punkte võita ja saavutada paremaid tulemusi," selgitas Kaarna.

"Aga see pole U17 puhul olnud eesmärk omaette. See on veel see vanus, kus meil on vaja koondise mõttes kandepinda laiendada, tuua tüdrukuid siia, anda neile võimalus kogeda koondiseelu ja siit edasi juba kujuneb, kes on valmis selleks ja kes tahab seda piisavalt palju."

Lõppkokkuvõttes jäi meie saldoks üks punkt, null löödud ja 23 sisselastud väravat. Kaarna arvates pole see arv 23 hirmutav. "Pigem tuleb teha omad järeldused. Oleme ausad, mõlemas mängus oli kaks-kolm väravat kindlasti liiga lihtsalt lastud lüüa. Proovime oma mängijaid julgustada alustama mängu ka tagant, kui on võimalus.

Lihtsalt nendes olukordades tuleb kiiremini ja paremini tegutseda. Loomulikult miinus 23 on suur number, aga kaotus on kaotus ja lõppkokkuvõttes väga suurt vahet pole, kas laseme lüüa 10, 8 või 7," sõnas aastatel 2003-07 naiste koondises mänginud Kaarna.