Kristaps Poržingis.Foto: AFP / Scanpix
Korvpall
7. oktoober 2015, 11:45

Lätlasest tuleb NBA superstaar? Abitreener: ta on segu Nowitzkist ja Gasolist!

New York Knicksi nädala alguse treeningut viis läbi abitreener Kurt Rambis ja tal jätkus kõvasti kiidusõnu suvises draft'is neljandana valitud lätlase Kristaps Poržingise kohta.

"Tal on väga ohtlik vise. Vastased hakkavad väga kiiresti aru saama, millise korvikütiga on tegemist," rääkis Rambis Knicksi blogis. Ta märkis, et tegemist pole ainult korvist kaugemal istuda armastava 20-aastase ja 216 cm pika noormehega, vaid too võib ühes mängus eelistada seda, teisel juhul aga pürgida kolmesekundialasse.

Rambis leidis eriti tunnustava võrdluse: Poržingis on segu kahest suuremast NBAs mängivast Euroopa staarist, sakslasest Dirk Nowitzkist ja hispaanlasest Pau Gasolist. "Sest ta suudab teha nii paljusid asju," selgitas juhendaja. "Te pole teda veel näinud ning arvatavasti ei tule kogu tema potentsiaal välja ka kolme, nelja, viie aastaga. Ta on siin et areneda, ta saab tugevamaks, harjub NBA stiiliga. Aga korvpalli ta juba mõistab. Juba teab, mida teha. Ta pole isekas. Ta võtab vastu tõeliselt häid otsuseid. Ta pole puhas valge paberileht. Ta teab, kuidas mängida."