Tiitlikaitsjana alustab hooaega Tartu Ülikool/Rock.Foto: ALDO LUUD
Korvpall
7. oktoober 2015, 18:25

TÄNA | Kaks kanget Taaralinnas: kas Kalev maksab Rockile kevadise finaalikaotuse eest kätte?

Täna kell 19 algab Tartus järjekordne Eesti korvpalli meistrivõistluste hooaeg, kui avamängus lähevad vastamisi eelmise hooaja finalistid Tartu Ülikool/Rock ja BC Kalev/Cramo.

Kahe kange vastasseisud on Maarjamaa korvpallis vaat et kõige põnevamad, kuna mõistagi on ju tegu Eesti tippklubidega, kes üritavad meie au kaitsta ka eurosarjades. Tänavu mängivad mõlemad näiteks FIBA Europe Cupis, lisaks Cramo Ühisliigas ja Rock Balti liigas (juhul, kui Europe Cupis play-offi ei jõuta).

Tihedate graafikute tõttu on nii Rockil kui Cramol koduses meistrisarjas lahjem koormus. Gert Kullamäe juhendatavad tartlased mängivad meistrivõistlustel kolm ringi ehk 24 kohtumist. Alar Varraku hoolealused piirduvad kahe ringi ehk 16 kohtumisega, v.a Rockiga, kellega kohtutakse neli korda – kaks kodus pluss kaks võõrsil. Teistega mängib Cramo kaks mängu võõrsil. 

Viimastel aastatel on just Tartu ja Tallinna esindusklubid Eesti korvpallitšempioni selgitanud. Viimati segas kaarte Rakvere Tarvas, mis 2010. aastal Rocki vastu finaali jõudis, kuid kullaseeria 2:4 kaotas. Läinud hooajal tõstis karika pea kohale Emajõe Ateena au ja hiilgus, alistades Cramo 4:1. Muide, eelmisel neljal aastal oli kõik tiitliseeria 16 kohtumist võitnud pealinlased.

Tartu Ülikooli Spordihoones peetavas kohtumises võivad mitu pallurit teha Eesti meistrivõistluste debüüdi. Rocki poolelt näiteks tagamees Evaldas Žabas ja korvialune jõud Brian Harper, Cramo särgis keskmängijad Josh Boone ja Marco Killingsworth.