Epeenaiskonna pressikonverentsFoto: LAURA OKS
Vehklemine
7. oktoober 2015, 20:34

GALERII | Erika Kirpu: vehklemises pole füüsilises ettevalmistuses kosmoseteadust vaja ehk millega tegelesid epeenaised suvel? (1)

Tänavu EMil hõbemedali võitnud Eesti epeenaised tutvustasid täna oma hooaja plaane ning rääkisid ka muuseas, millega tegelesid nad möödunud suvel ning millise pilguga vaatavad nad otsa olümpiahooajale, kus võisteldakse koondisepääsu kui olümpiapileti nimel. 

Erika Kirpu: "Suuri muudatusi ei toimunud, puhkasin pärast eelmist hooega Portugalis, peale seda hakkasin pihta üldkehaliste treeningutega. Vaikselt hakksin rohkem vehklema ja treeneritega individuaaltunde võtma. Varsti olen võistlusteks päris valmis. Olen arvamusel, et vehklemine on selline ala, kus füüsilises ettevalmistuses pole kosmoseteadust vaja. Piisab sellest, mida ma teen."

Irina Embrich: "Võtsin väikese puhkuse, pärast seda hakkasin vaiksel määral üldfüüsilist tegema. Mida lähemale võistlusele, seda rohkem vehklesin. Samas tean, et väga suurte koormustega enne võistlust pole vaja tegeleda. Meil peab olema OMile pääsemine ühine eesmärk ning peame pingutama. Kui seekord võistkondlikult ei pääse, siis järgmine võimalus on kaheksa aasta pärast. Minu jaoks on see võib-olla viimane võimalus!"

Katrina Lehis: "Puhkasin, et saaksin hooaja seljataha jätta ning tegelesin üldkehalise ettevalmistusega."

Julia Beljajeva: "Peale eelmise hooaja lõppu vehklemist ei unustanud. Tasapisi hakkasin trenni tegema, see aitas mind. Haiget teinud põlvega on kõik korras. Minu jaoks on võistkond väga oluline ning tahaks teada, kas ma olen seal või mitte."

Kristina Kuusk: "Minul oli suvi ju vaba, sain rohkem pühenduda üldfüüsilisele ettevalmistusele ja jõusaalile. Füüsiline pool on sellel hooajal veidi parem. Eks siis näis, kuidas see mõjub.

Nelli Paju: "Minu hooaeg lõppes natuke varem kui teistel ehk juulikuus. Järgnes väike puhkus ja loomulikult üldkehaline ettevalmistus. Oluliselt midagi juhtunud pole. Mina olen täiesti selle poolt, et konkurents on edasiviiv jõud, see on see, mis meid pingutama paneb.