Kulturismi ja fitnessiga tegelev Kristina Koroljak on üks õnnelik stipendiaatidest.Foto: TAIRO LUTTER
Spordivaria
9. oktoober 2015, 12:14

VAATA NIMEKIRJA | Riik jagab spordistipendiumitena välja 65 940 eurot, kelle suu haukab pirakaima ampsu? (1)

Kultuuriminister Indrek Saar kinnitas 76 sportlase 2015. aasta teise poolaasta riiklikud spordistipendiumid. Stipendiume jagatakse sportlastele 65 940 eurot.

Taotluste läbivaatamise käigus arvestas komisjon peamiselt sportlaste 2015. aastal saavutatud tulemusi rahvusvahelistel tiitli- ja suurvõistlustel, spordialaliitude seisukohti, sportlaste osalemist treeningutel ja võistlustel, nende professionaalset suhtumist püstitatud eesmärkide saavutamisse ning sportlaste arengut ja väljavaateid. Sportmängudes arvestati spordialaliidu ettepanekuid toetada silmapaistvaid mängijaid.

Kultuuriministeeriumi spordiosakonna nõunik Margus Klaan selgitas, et stipendium on oluline toetus ennekõike just andekatele noorsportlastele ning nende spordialadeesindajatele, kelle ala ei kuulu olümpiamängude kavasse. „Taas esitati väga palju häid kandidaate ning on hea meel tõdeda, et riiklik spordistipendium oli võimalik määrata 76 sportlasele, kelle parimad tulemused loodetavasti seisavad veel ees," lisas Klaan.

1260 euro suuruse stipendiumi pälvisid viis täiskasvanute klassis võistlevat sportlast, kellel on väga head võimalused kvalifitseeruda või kes on juba kvalifitseerunud 2016. aasta olümpiamängudele. Nende hulgas on aerutajad Kaarel Alupere ja Kaspar Sula, maastikukrossi jalgrattur Martin Loo ning Karl-Martin Rammo ja Ingrid Puusta, kes on juba kvalifitseerunud. Kõigi 76 stipendiumisaajaga on võimalik tutvuda SIIN.

Kokku esitati spordistipendiumitele 127 sportlast ning stipendiume taotleti 36 spordiala esindajale. Taotlusi esitas 40 spordiorganisatsiooni.