Eesti jalgpallikoondise poolkaitsja Konstantin Vassiljev.Foto: John Sibley
Jalgpall
10. oktoober 2015, 01:09

Konstantin Vassiljev: võõrsil-mängud ja kaotusseisu jäämine on meie probleem (2)

Eesti jalgpallikoondise mängujuht Konstantin Vassiljev tõdes pärast võõrsil EM-valikkohtumises Inglismaa käest saadud 0:2 kaotust, et pretensioone tulemuse osas tal pole.

"Tugevam võttis oma. Inglismaa domineeris terve mängu ja neil oli päris palju võimalusi. Mihkel tegi väravas suurepäraseid tõrjeid ja kaitsjad toetasid kõvasti, aga kahjuks väravad ikkagi tulid. Inglaste individuaalne meisterlikkus otsustas mängu ära.

Vajusime ka liiga alla, mistõttu oli raske surve alt välja minna. Mingitel momentidel ikkagi midagi proovisime luua ja kuigi 100% võimalusi meil polnud, siis paar poolmomenti küll. Nende realiseerimiseks pidanuks olema parem päev.

Ma ei ütleks, et 1:0 värav meid vaimselt rivist välja lõi. Küll aga lõi see värav inglastel pinge maha ja teisel poolajal mängisid nad veidi teistmoodi, sest teadsid, et 1:0 edu on olemas. Samas mingil hetkel muutusid nad ettevaatlikumaks, mis pakkus meile võimaluse, aga kahjuks lasime lüüa 0:2, mis otsustas mängu. Pole midagi teha, see on tipptasemel jalgpall – mitte ühtegi sekundit ei tohi end lõdvaks lasta. Tablool oli 44.52, kui meile 0:1 löödi.

Mängupilt oli üpris sarnane Tallinnas nähtule, kuigi täna kontrollisime palli ilmselt rohkem. Kui vajuda alla, siis on väga raske 80 meetrit vastase väravani joosta. Ning kui me vastase keskkaitsjatele survet peale ei pane, on nad duellides alati värsked ja saavad pressingu alt välja tulla," rääkis Vassiljev.

Käimasolevas valiksarjas peetud viiest võõrsil-mängust teenis Eesti ühe punkti (0:0 viik San Marinoga) ja lõi null väravat. "See on meie probleem. Väravaid tuleb varasemast tunduvalt vähem. Kahjuks tuleb vastaseid tunnustada, sest me pole selles valiksarjas mitte kordagi kaotusseisust välja tulnud. See on probleem. Jalgpall on väravate mäng, kui tahame kasvõi viiki saada, tuleb ise kah lüüa, sest üks eksimus võib kaitses alati tulla. Selles pole keegi otseselt süüdi, vaid jalgpall ongi selline mäng."