Kristo SaageFoto: ALDO LUUD
Korvpall
10. oktoober 2015, 13:39

Kristo Saage karmist mängugraafikust: oleks tore, kui neljast kõvast mänguks suudaks ühe enda kasuks kallutada (2)

Eesti korvpalli meistriliigas alistas eile Valga-Valka 105:73 Audentes/Noortekoondise. Valga meeskonnal on ees aga rasked mängud - 14. oktoobril kohtutakse Balti liigas Ventspilsiga, 20. oktoobril TÜ/Rockiga, paar päeva hiljem Riia VEFiga ning seejärel nädala pärast Rakvere Tarvasega.

"Karm graafik. Oleks ju tore, kui neljast kõvast mängust suudaks vähemalt ühe enda kasuks kallutada. Põhiline on endast maksimum anda, küll siis ka midagi tuleb," sõnas mängujuht Kristo Saage.

Eile peetud kohtumises viskas Saage 6 punkti ning jagas 3 resultatiivset söötu. Meeskonna parim oli Juris Aleksejevs 26 punktiga. "Jõudude vahekord kahe võistkonna vahel on siiski päris suur, eks tänu sellele tuli ka mäng suhteliselt lihtsalt ära - saime juba avapoolajal edu sisse. Positiivne on, et ei libastunud, sest Noortekoondise vastu on see oht alati olemas. Nad olid tublid, aga korvialust jõudu jääb poistel ikka väheks. Samas võivad nad kedagi kindlasti üllatada," arvas ta.

Kaotajate parim oli sünnipäevalaps Taavi Jurkatamm 18 punktiga, Siim-Markus Post lisas 15+7+4 ja Kregor Hermet 12+7 lp.

 "Mäng oli suhteliselt lahtine. Kui rünnakuosaga saime enam-vähem hakkama, siis kaitses oleks tahtnud küll rohkem ennastohverdavat võitlust näha. Valga-Valka tsenter tegi üsna vähese mänguajaga väga korraliku statistika - siin oli kindlasti üks meie valukohti," sõnas Audentese peatreener Indrek Visnapuu. 

"Kui vastane saab korve sageli mängutarkuse ja kogemuse pealt, siis meie peaks seda kompenseerima noorusliku võitluse, viha ja agressiivsusega. Sellest jäi eile puudu."