Raul Must on tugevakoosseisulisel turniiril võitnud juba viis mängu!Foto: Mark Phelan/Euroopa sulgpalliliit
Spordivaria
10. oktoober 2015, 16:20

Kolm on kohtu seadus - Raul Must marssis Hollandis ka finaali!

Öeldakse, et "kolm on kohtu seadus" ja "kaks ei jää kolmandata". Eesti parim sulgpallur Raul Must tõestas nende ütluste paikapidavust, alistades Hollandis Almeres peetava 50 000-dollarilise auhinnafondiga turniiri poolfinaalis taanlase Emil Holsti 21:18, 17:21, 21:11.

Must võitis sel turniiril juba viienda mängu, neist kolm on ta aga pidanud taanlastega - avaringis alistus Flemming Quach, kolmandas ringis Rasmus Fladberg. Täna võideldi võrdselt kolmanda geimi keskpaigani, kuid seisult 8:9 lõpetas eestlane mängu 13:2 spurdiga! Ilmselt vastane lihtsalt kustus, mäng kestis 61 minutit.

Kui MM välja arvata, on Must neljal viimasel võistlusel jõudnud vähemalt poolfinaali, neist kolmel finaali. Kaks finaalikohta on aga tulnud GP-tasemega turniiril (eelmine juulis Vladivostokis), kus tase oluliselt tugevam, auhinnafond suurem ja edetabelipunkte rohkem mängus. Must on nüüd Hollandist teeninud vähemalt 4680 punkti (näiteks mõne nädala eest sai ta esikoha eest Bulgaarias "ainult" 2500 punkti) - ta kordas sellega elu suurimat punktisaaki. Maailma edetabelis peaks see tõstma praeguselt 48. kohalt viie pügala võrra.

Homses finaalis kohtub Must hindu Ajay Jayaramiga, kes täna alistas Goh Soon Huati (Malaisia) 21:14, 21:15. Jayaram jõudis hiljuti Koreas peetud superturniiril finaali, kus alles siis jäi alla valitsevale maailmameistrile Chen Longile.