Gheorghe Cretu Prantsusmaa vastu juhendamas.Foto: AFP/Scanpix
Võrkpall
10. oktoober 2015, 22:49

VÕRKPALLI EM | Cretu ennustab - Eesti vs Horvaatia on tegelikult Venno vs Omrcen (4)

Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu oli pärast 1:3 kaotust Prantsusmaale rahul, et meeskond suutis võrreldes eilse Itaalia mänguga teha parema esituse.

"Sellistes suurtes mängudes osalemine on ikka täiesti erinev kogemus. Isegi kui sa kaotad maailmatasemel vastastele järjest 10 või 15 geimi, iga allajäämine arendab ja ühel hetkel avastad, et oled astunud sammu paremuse poole. Täna olid ühel hetkel platsil väga noored mängijad ja seda, kuidas nad vastu hakkasid, oli ilus vaadata," oli rumeenlane oma hoolealuste tööga rahul.

Ent tänasest ühest geimivõidust (Cretu: "Mängisime hästi blokis-kaitses ja surusime neid serviga.") on olulisem homne duell, kus Eesti kohtub play-offi pääseja otsustavas mängus Horvaatiaga. Täna avageimis välja vahetatud Oliver Venno on ka homme kindlasti algrivistuses, kinnitab peatreener.

"Kui Oliveril on mängu algus hea ja ta toob oma punktid ära, saan teda platsil hoida,“ rääkis Cretu ja lisas, et Renee Teppan sai täna küll hästi hakkama, ent homme on Venno kogemused tähtsamad. "Olgem ausad, homne mäng on tegelikult Venno vs Omrcen – diagonaalmängijate duell,“ pani rumeenlane paika matši võtmetegelased.