Igor SimuncicFoto: AFP/Scanpix
Võrkpall
11. oktoober 2015, 11:52

VÕRKPALLI EM | Horvaatia peatreener: tänane varajane mäng on pluss Eestile

Eesti võrkpallikoondis kohtub täna EMi alagrupifaasi viimases matšis Horvaatiaga. Mäng algab Eesti aja järgi 16.00, horvaatide eilne kohtumine Itaaliaga (0:3) lõppes alles südaööks. "Andsime endast siin 100 protsenti ja eks see meile mänguks Eestiga probleemiks ole," tõdes Horvaatide peatreener Igor Simuncic.

Eilsed mängud EMi B alagrupis olid lootsi sõnul kummalised. "Kõik mängisid mõeldes homsele – Itaalia ja Prantsusmaa mängivad esi-, meie ja Eesti kolmandale kohale."

Simuncici sõnul ei hoidnud horvaadid aga end üheski matšis tagasi, maksku see siis neile täna kätte või mitte. "Me mängisime laupäeva õhtul ja homme on juba varajane mäng ehk see valmistab meile peavalu, aga samas oli mängude graafik ja ka see, et viimane mäng võib saada otsustavaks, meile juba mitu kuud ette teada ning sellele mõeldes me ka turniiriks valmistusime."

Mis saab täna määravaks? "Vaimne karakter! Kohtuvad siiski võrdsed meeskonnad ja sellistes kohtumistes võidab alati see, kes on kindlam geimi viimastel punktidel ja suudab individuaalseid eksimusi vältida.

Meie mure on see, et koondis mängis EMil viimati 2007. aastal ja sellest ajast on meeskonnas kolm mängijat. Ülejäänud olid kas alles lapsed, või veel mitte koondise vaateväljas. Ma ei saagi ju neilt oodata, et nad tulevad suurturniirile ja teevad kohe oma karjääri parimad mängud. Aga loodan, et nad elasid esimesed kaks kaotust üle ja on lahinguks Eestiga valmis," rääkis Simuncic.