Igor OmrcenFoto: AFP/Scanpix
Võrkpall
11. oktoober 2015, 12:09

VÕRKPALLI EM | Horvaatide liider Omrcen: loodan, et võidame siiski, kui Vennost vähem punkte toon

Eesti ja Horvaatia võrkpallikoondised selgitavad täna omavahelises mängus, kelle EM on lõppenud ja kes pääseb edasi play-offi. Horvaatide liidri Igor Omrceni sõnul kohtuvad võrdsel tasemel meeskonnad.

EMi Torino alagrupis mängivad lisaks eelmainituile veel ka Prantsusmaa ja Itaalia, kes jätkavad täiseduga. Omrcen tõdeb, et seda oli ka oodata: "Eks me aimasime, et meie ja Eesti jagame siin alagrupis kolmanda koha, sest Itaaliat ja Prantsusmaad on ju väga raske võita."

See ei tähenda, et Omrcen peaks Eestit kergeks pähkliks. "Tuleb keeruline mäng, kus peame püsima keskendunud. Et meie EM saaks jätkuda ka Busto Arizios (play-offi võõrustajalinn – toim), peab hea olema ka meie servi vastuvõtt.

Horvaatia on füüsilisem meeskond, eestlased on oskuslikumad, aga kes vähem eksib, see ka tänase mängu võidab ja turniiri järgmisesse faasi pääseb."

Eesti koondise peatreener Gheorghe Cretu ennustas, et tänase mängu võtmeküsimuseks saab diagonaalide duell – Oliver Venno vs Omrcen. 35aastane horvaat asja nii mustvalgelt ei näe: "Tean, et nii mina kui tema peavad kõvasti palle maha lööma, aga loodan, et isegi kui toon kokkuvõttes Vennost vähem punkte, suudame siiski võita."