Gianlorenzo BlenginiFoto: CEV
Võrkpall
11. oktoober 2015, 12:27

VÕRKPALLI EM | Itaalia peatreener analüüsib: Horvaatidel on suuremad tähed, Eesti on ühtlasem meeskond

Võrkpalli EMi alagrupiturniir saab täna läbi ja Eesti koondis kohtub edasipääsu otsustavas mängus 16.00 Horvaatiaga. Mõlemat meeskonda 3:0 võitnud Itaalia peatreener Gianlorenzo Blengini tõdes, et tema ei oska öelda, kumb meeskond tema hoolealuste ja prantslastega koos alagrupist edasi pääseb.

"Mõlemal meeskonnal on tugevad erinevad detailid: Horvaatial on rohkem staarmängijaid, kes võivad omapäi mängu murrangu tuua, nagu Igor Omrcen või Danijel Galic, aga Eesti on meeskonnana ühtlasem. Peaks tulema huvitav mäng, kus võitjat on raske ennustada," rääkis Blengini pärast eilset kohtumist Horvaatiaga.

Eesti koondisest tõi itaallaste loots nimeliselt välja vaid ühe inimese – oma kolleegi Gheorghe Cretu. "Eesti mängis EMi eel palju kontrollmänge ja tegi seal ka väga häid tulemusi. On näha, et Cretu on kokku pannud hea ja mitmekesise meeskonna, kus kõik detailid hästi töötavad."

Itaalia mängib täna alagrupi võitja otsustavas mängus Prantsusmaaga – võitja pääseb otse veerandfinaali, kaotaja peab pidama ka play-off-kohtumise. Blengini sõnul ei tulnud itaallased alagruppi mängima vaid seda kohtumist silmas pidades, vaid kardeti ka Eestit ja Horvaatiat. "Meie sihid on EMil seatud iga järgneva mängu peale, sest tase on siin väga kõrge – on ju kaheksa meeskonda maailma edetabeli esitosinast Euroopast – nii et igast vastasest jagu saamine nõuab keskendumist."