Kert Toobal palli Ardo Kreegile tõstmas.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Võrkpall
11. oktoober 2015, 13:54

VÕRKPALLI EM | Kert Toobal paneb meeskonnale hingele, et seekord esimest geimi kiirelt maha ei mängitaks!

Eesti võrkpallikoondise kapten Kert Toobal ütles, et tänases EM-matšis Horvaatiaga on platsil kaks võrdset võistkonda ning et võit meie õuele tuleks, on vaja säilitada külma pead ning mängida intelligentset võrkpalli.

Kuigi Eesti sai EMi avakohtumistes nii Itaaliale kui Prantsusmaale üpris korralikult vastu, karakteriseeris mõlemat mängu meie meeste nõrk stardikiirendus: itaallased lasti ette 6:0, prantslased 8:2. „Loodan, et oleme õppinud ja seame ennast veidi paremasse seisu ning seda esimese geimi pikka algedu vastasele ei anna," sõnas Toobal, et kui täna Horvaatiaga samamoodi käitutakse, tehakse enda elu ise keeruliseks.

Samas nõustub ta, et asi polnud kinni üksnes Eesti mängus: „Okei, mingil määral oli see muidugi vastase kvaliteet – nad teevad neid asju hästi ja kui meie väljamängitud positsioone ära ei löö, siis need vahed tulevadki. Siingi (mängus Prantsusmaaga – toim) oli meil vastuvõtt päris okei, aga me ei realiseerinud võimalusi ära või lõime pallid natukene auti."

Toobal kahtlustab, et nirudes algustes võis olla süüdi väike ülepüüdlikkus: „Tahad teha kõvemini ja vingemalt neid lahendusi. Aga ma loodan, et kahe päevaga oleme midagi juba õppinud ja Horvaatia vastu teeme asju juba paremini."

Lisaks ei ole tänases mängus ühte suurt favoriiti. „Kaks võrdset meeskonda jahivad võitu, selles osas on selge pilt! Meie peame lihtsalt oma head mängu mängima ja siis on meil kõik võimalused olemas. Kui on raske, tuleb pead rohkem kasutada kui jõudu, samuti ebastandardsetes situatsioonides.

Täna (eile – toim) läksid mõned mehed veidi viha täis, kui asjad ei kulgenud nii, nagu nad tahtsid. Aga selle vihaga me mängida ei saa, vaid rahulikult ja meeskondlikult, vahepeal peame kasvõi tempot maha võtma – see on meie mäng."

Toobali sõnul on juba esimeste mängude põhjal meeskonnas näha arengut – kui reedel järgnes ära antud teise geimi lõpule vaimne murdumine, siis eile Prantslaste vastu kaotati küll napilt teine, ent võideti kolmas. „Midagi see näitab – võistkond ei andnud alla, usuti edasi! Treenerid juba ka mõtlesid, et kas hakkavad tegema vahetusi, aga oli näha, et platsil olnud meestes oli nii palju sisu, et nad said mängu tagasi," jäi kapten eile näidatud tahtega rahule.