Hanno PevkurFoto: Laura Oks
Võrkpall
11. oktoober 2015, 15:01

Võrkpalliliidu president Hanno Pevkur: kriitilised on oma serv ja vastuvõtt (4)

Kui küsida Eesti võrkpalliliidu presidendilt, siseminister Hanno Pevkurilt, mis tänases Eesti-Horvaatia viimases alagrupimängus juhtuma hakkab, on vastus lühike ja kontreetne: "Eesti võidab!"

Saalis meie koondisele kaasa elades oma hääle kaotanud Pevkur ennustab, mis on tänase mängu võtmeküsimuseks: "Otsustavaks saavad ilmselt oma serv ja vastuvõtt. Kui suudame servi vastu võtta nii, et Kert (Toobal, sidemängija – toim) ei pea mööda väljakut ringi jooksma, tekib kohe rohkem võimalusi – saab kasutada ka temporündajaid Kreeki ja Aganitsa. Siis on kohe palju lihtsam mängida, sest tekib nurgast võimalusi Tähel ja ka diagonaalründaja koha pealt.
Ja siis on muidugi kriitiline oma serv – et suudaksime nende sidemängija lükata kolme meetri joonest kaugemale ja siis on palju kergem.
Aga eks see (mängu saatus – toim) ole ka tahte küsimus. Täna on juba kolmas päev, kõigis meestes väike väsimus sees ja kummal meeskonnal rohkem tahet sees on, see võidab."

Alaliidu president tahab enne alagrupimängude lõppu kiita ka neid eestlasi, kes on platsil seitsmenda mängijana. "Eesti toetajad on olnud täiesti fantastilised – pole mingit kahtlust, et terve Torino alagrupi kõige vingem fänniseltskond," rõhutab ta.

Pikemat intervjuud Pevkuriga loe homsest Õhtulehest!