Raul Must võitles kõvasti, kuid kuuendat võitu järjest Hollandist võtta ei õnnestunud.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Spordivaria
11. oktoober 2015, 16:29

Raul Must pidi Almere turniiri finaalis tunnistama vastase paremust

50 000-dollarilise auhinnafondiga Almere sulgpalliturniiri finaali jõudnud Raul Must ei suutnud esikohta siiski saada, sest ta pidi tunnistama hindu Ajay Jayarami 21:12, 21:18 paremust.

Jayarami näol oli tegemist praegu maailma tipptasemele kuuluva vastasega, sest too jõudis hiljuti Korea superturniiri finaali ja alles siis kaotas valitsevale maailmameistrile Chen Longile. Nüüd kulus Mustal esimene geim vastase tempoga harjumiseks - see oli eelmiste vastaste omast kiirem.

Ka teises geimis jäi Must taha 0:4, aga sai sealtpeale end tõeliselt käima ning publik nägi mõlemalt poolelt tipptasemel sulgpalli. Eestlane pääses korra ka juhtima, kuid üldiselt oli kerge initsiatiiv vastase käes. Intriig tekkis lõpus, kui Must oli võitnud kolm punkti järjest ja jõudnud seisuni 17:18 ning sai healt positsioonilt rabakut lüüa, paraku lendas pall mõne sentimeetri auti. Ning seisult 19:18 tegi hindu väikese õnne kaasabil kaks ideaalset punkti. Seekord oli vastane parem, kuid Must sai järgnevateks heitlusteks väärt kogemuse.

Must teenis Hollandist maailma edetabelisse 4680 punkti, mis peaks ta uuel nädalal tõstma praeguselt 48. kohalt 42-ks. Juba teisipäeval ootab teda kõrgeimasse kategooriasse kuuluvate Taani lahtiste kvalifikatsioon, kus avaringis tuleb vastu võõrustajate tugev tegija Joachim Persson.