Valtteri Bottas.Foto: LaPresse/Photo4
Vormel 1
11. oktoober 2015, 16:53

Bottas tiimiraadiole Räikköneni sissesõidust: "Mida v***u ta tegi?!" (1)

Hiljuti lõppenud F1-etapp Venemaal Sotšis lõppes halvasti Valtteri Bottasele, kellele sõitis viimasel ringil otsa kaasmaalane Kimi Räikkönen. Avarii teeb mehe jaoks eriti kurvaks tõik, et Bottas oli kolmandal kohal.

Mõlemad soomlased möödusid viimase ringi eel pikalt kolmandat kohta hoidnud Sergio Perezist, kelle vormeli rehvid oli väga kulunud, mistõttu mehhiklane head kiirust hoida ei suutnud. 

Kuna Räikköneni ja Bottase vahe oli väike, võis viimasel ringil oodata tõsist lahingut. Nii ka läks, kuid ühes kurvis pidurdas Ferrari piloot liiga hilja, mistõttu ta Bottasele otsa sõitis ning mehe poodiumiunistused kustutas. Finišijoone ületas Räikkönen viiendana, Williamsi kihutajale läks esialgsesse lõpp-protokolli 12. koht. Samas võib järjestus veel muutuda, sest Räikkönen võib avarii põhjustamise tõttu karistada saada. Kolmanda koha sai lõpuks Perez.

Bottas oli mõistagi vihane ning küsis pärast avariid tiimiraadios: "Mida v***u ta just tegi?" Sõidujärgselt rääkis 26aastane Nastolas sündinu, et ei näinud kurvis kedagi, mistõttu oli sissesõit eriti üllatav. "Peaksin olema poodiumil, kuid selle asemel on mul kirjas null punkti. See valmistab pettumust."

Räikköneni sõnul oli avarii õnnnetus. "Üritasin Bottasest mööduda, kuid kahjuks lõppes kõik halvasti. Kui juba üritama hakkasin, siis ei saanud ma seda katset järsku lõpetada," ütles 35aastane vormelipiloot.