Eesti võrkpallikoondise võimas võit!Foto: CEV
Võrkpall
11. oktoober 2015, 17:31

GALERII ja REPORTAAŽ | Eesti on Euroopa 12 parima võrkpalliriigi seas! (9)

Juba enne võrkpalli EMi algust oli päris kindel, et Eesti koondis peab esimeses kahes mängus Itaalia ja Prantsusmaaga ellu jääma, et siis kolmandas Horvaatiaga madistada viimase edasipääsukoha pärast.

Küsimusi oli õhus mitmeid. Kas suured meeskonnad teevad meile säru ja võtavad mänguisu? Kas meie mehed väsivad esimeste mängudega ära ja Horvaatia vastu enam ei jaksata? Äkki on horvaadidki meie meeskonna jaoks liialt tugevad?
Kõik need küsimused said meie jaoks positiivse vastuse – Eesti pani Horvaatia pooleteise tunniga paika ja pääses play-off kohtumisele Busto Arizios!

Et täna on ees ootamas teist masti mäng kui kaotused itaallaste ja prantslaste vastu, sai selgeks juba matši teisel pallil – horvaatide rünnak lendas Eesti kaitsepuutest kaugele väljaku piiridest välja. Ei olnud reaalne, et seda punkti veel päästa suudetakse. Ent Robert Täht lendas kui tuulispask, lendas veel palli päästes peaga reklaamidesse, ent Oliver Venno sai tema tehtud töö tõttu rünnata ja nõnda pandi alus uhkele stardikiirendusele, mis andis meie koondisele 7:0 algedu.

Järgneva pooleteisttunni jooksul näitas iga platsil viibinud eestlane kaitses samasugust kihku palli päästmiseks kui Täht matši avahetkedel. Et Kert Toobal tegi usinasti tööd kaitses, said needsamad mehed proovida ka sidemängijatööd ja Venno ning Täht realiseerisid vastaste valatud higi perfektselt punktideks.

Statistika näitab, et eestlased ei olnud Horvaatiast tegelikult nõnda kindlalt üle, aga numbritena ei saa panna kirja seda kirge, millega eestlased täna mängisid. 25:19, 25:18, 25:10 võit on suurepärane tulemus, millega Eesti teenis igati teenitult ära koha play-off'is. Kas meile tuleb vastu Venemaa või Serbia, selgub kell 19.00 algavas mängus! Selles mängus on võitu raske uskuda, ent kui väljakule minnakse samasuguse tuhinaga kui täna, pole võimatut miskit!