Albaania rahvusmeeskond tähistab Armeeniale löödud väravat.Foto: KAREN MINASYAN
Jalgpall
11. oktoober 2015, 20:54

Albaania (!) ja Rumeenia tagasid koha EM-finaalturniiril (9)

Jalgpalli EM-valiksarjas jõudsid esimesena mängud lõpule F- ja I-alagruppides, kust varem olid koha EMil taganud vastavalt Põhja-Iirimaa ja Portugal. Äsja lisandusid neile Rumeenia ja Albaania.

F-alagrupis alistas Rumeenia võõrsil 3:0 Fääri saared, Soome tegi kodus 1:1 viigi Põhja-Iirimaaga ning Kreeka sai kirja valiksarja esimese võidu, kui alistas Ungari 4:3. Valikgrupi viimasest kohast see Kreekat siiski ei päästnud - nad kogusid küll Fääri saartega võrdselt punkte (6), aga kaotused mõlemad omavahelises mängus andsid Fääridele viienda ja Kreekale kuuenda koha.

Tabeliseis: Põhja-Iirimaa 21, Rumeenia 20, Ungari 16, Soome 12, Fääri saared 6, Kreeka 6. Ungari jäi küll kolmandaks, aga evib arvestatavaid võimalusi lõpetada valiksari parima kolmanda koha meeskonnana, mis viiks nad samuti otse EM-finaalturniirile.

I-alagrupis alistas Portugal tähtsusetus mängus 2:1 Serbia, kes lõpetas seoses Aleksander Kolarovi ja Nemanja Matici eemaldamisega vastavalt 80. ja 81. minutil mängu üheksakesi. Albaania läks võõrsil Armeenia vastu platsile teades, et võit viib nad EMile. See saadi kätte - 3:0 ja Albaania esimest korda finaalturniiril. Tabeliseis: Portugal 21, Albaania 14, Taani 12, Serbia 4, Armeenia 2.

Õhtul peetakse viimane voor D-alagrupis. Maailmameister Saksamaa vajab kodus Gruusia vastu vähemalt viiki, et tagada koht EMil. Poolal ja Iirimaal on omavahelise matši eel võrdselt puntke. 2:2 või suuremaskoorilisem viik viiks finaalturniirile iirlased, 0:0 või 1:1 aga poolakad.