Olli-Pekka Ojansivu tõi soomlastele Slovakkia vastu 18 punkti. Foto: CEV
Võrkpall
12. oktoober 2015, 07:00

Soomlasi ootab Itaalia

Reedel-laupäeval Eesti alistanud Itaalia ja Prantsusmaa koondised kohtusid eile õhtul Torino Palavela halli täismaja ees omavahel. Võimsamalt alustasid itaallased ja läksid kiirelt ning kindlalt 2:0 juhtima. Näis, et mäng on tehtud, ent valitsevad Maailmaliiga meistrid näitasid jonnakust, murdsid end esmalt kaotusseisust välja ning olid viiendas geimis paremad 15:13.

Taas oli suurepärases hoos Eestitki kõvasti kimbutanud ­Earvin Ngapeth, kes tõi 21 punkti. Antonin Rouzier lisas 17 silma. Itaallaste staarid Osmany Juantonera ning Filippo Landza tõid 16, Ivan Zaytsev 15 punkti.

Prantsusmaa kindlustas võiduga alagrupi võidu ning otsepääsu veerandfinaali, itaallased peavad homme pidama esmalt play-off’i-matši Soomega. Põhjanaabrid olid eile samas seisus kui Eesti – kui viimane mäng võidetakse, pääsetakse alagrupist edasi, vastasel juhul tulnuks pakkida kotid. Ent eile oli soome-ugrilastele hea päev ja Soome alistas Tšehhi 3:0. Busto Arizio alagrupi võitis eile Serbia 3:1 alistanud Venemaa.

Ülejäänud kaks EMi alagruppi mängiti Bulgaarias. Varnas oli oodatult parim Poola, kellele järgnesid Belgia ja Sloveenia. ­Sofias pääses Saksamaa 3:0 võiduga Tšehhi üle kolmandana play-off’i. Alagrupi võitja otsustanud matš Hollandi ja Bulgaaria vahel polnud Õhtulehe trükkimineku ajaks veel lõppenud.