Swindon Town – keskmine väike klubiFoto: Ott Järvela
Jalgpall
13. oktoober 2015, 07:00

Swindon Town – keskmine väike Inglismaa klubi

Swindon asub Londonist tunnise rongisõidu kaugusel läänes. Tegu on endise raudteesõlmega, kust aga depoode sulgemisega on üksjagu rikkust välja voolanud. Praegu on ligi 200 000 elanikuga Swindon tavaline Inglismaa linnake, kust leiab tänavate kaupa ühesuguseid paarismaju.

Sellisel keskmisest natuke väiksemal linnal on tavaliselt ka korralik jalgpalliklubi ning Swindon pole erand. Mullu lõpetas Swindon Town FC Inglismaa tugevuselt kolmanda liiga (League One) neljanda kohaga ning kaotas üleminekumängude finaalis Wembleyl 0:4 Preston North Endile.

Samas viitab lähiajalugu, et tugevuselt kolmas liiga on Swindoni õige tase: pärast 1879. aastal asutatud klubi ainsat hooaega kõrgliigas (1993–94) on 21 hooajast 14 veedetud just tugevuselt kolmandas liigas. Paar korda on pudenetud allapoole, aga siis kohe tagasi tõustud.

Klubi staadion County Ground mahutab 15 728 pealtvaatajat. Eelmise hooaja keskmine publikunumber oli 8153. Klubi hüüdnimi on The Robins, mis tähendab tõlkes punarindasid (klubi vapilgi ilutsev linnuke).