Konstantin VassiljevFoto: LAURA OKS
Jalgpall
13. oktoober 2015, 15:01

Konstantin Vassiljevi mõtted pärast EM-valiksarja: kahte asja korraga - EMile jõuda ja treenerit vahetada - ei suutnud me ära teha

Eesti jalgpallikoondise keskväljamaestro Konstantin Vassiljev lõppenud valiksarjaga rahule ei jäänud, kuid leidis siiski positiivset: noored mängijad said väärt kogemuse. 

10 punkti ning 4 väravaga lõppenud EM-valiksarjast:

"Kui vaadata sellest küljest, et noored mängijad said oma kogemuse, siis on see kindlasti positiivne asi. Uus peatreener sai kahe aastaga põhimõtteliselt aru, mis meie jalgpallis toimub. Tulemus on aga selline, millega rahul olema ei pea. Mõned aastad tagasi, kui saime teada, et EM-finaalturniiril on lisakohad, tahtsime ikka seal olla. Kahjuks algas samal ajal paralleelselt verevahetuse protsess. Kahte asja korraga ei suutnud me ära teha."

Uuest peatreenerist Magnus Pehrssonist

"Iga uus treener tuleb oma filosoofia ja taktikaga. Välistreeneril on veel raskem selles mõttes. Tal läheb aega selleks et aru saada, kes või kus saab mängida. Raske öelda, kas tal väga kiiresti õnnestus seda teha. Vaatame, mis edasi saab. Umbes aasta pärast hakkame uut valiktsüklit mängima, kõike võib juhtuda, kuid ootame seda aega."

Tulevikust

"Meil on vaja suuremat mängijatehulka, kes mängivad välismaal. Ükskõik, mis võrdne tase Eesti liigas praegu on, sellest kindlasti ei piisa, et mängida koondisetasemel. Kui noored saaksid kiiremini aru, et ei pea võistlema selle nimel, kes saab Levadiasse, Florasse või Kaljusse, tulevad paremad muutused. Mängijad peavad aru saama, et tempo Eestis ja siin on täitsa teine! Kui seda ei tunne, on raske midagi mängida. Igal hetkel, kui selline koondis nagu Šveits paneb gaasi juurde, on meil raske mängida. Seda vahet peame vähendama!"

Frank Liivakust ja Henrik Ojamaast

"Nad peavad ise olema koondiseks valmis. Ma ei näe, kuidas nad seal mängivad. Ojamaa on siiski koondises olnud. Treenerid otsustasid, et ta mingil põhjusel ei pea siin olema, siis arvatavasti neil on põhjus. Üks asi on mängida hästi, kuid teiseks on jalgpall meeskondlik spordiala. Meil peab toimima üks mehhanism, sest meiesuguses koondises on individualistidele kohta väga raske leida."