Raul Must ei liikunud kergelt, kuid kõva võitlus tõi tähtsa võidu.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Spordivaria
13. oktoober 2015, 14:59

Raul Must sai Taanis vastase matšpallilt raske võidu

Odenses algas maailma üks viiest sulgpalli suurturniirist, Taani lahtised meistrivõistlused kvalifikatsiooniga, Raul Must alistas selle avaringis taanlase Joachim Perssoni 19:21, 22:20, 21:14.

Eelmisel nädalal Hollandis peetud GP-l kuus mängu, sealhulgas finaali alles pühapäeval pidanud Must oli ilmselgelt väsinud - liikumine aeglasem ning kaks geimi ei mänginud oma mängu -, kuid ometi suutis 55 minutit kestnud matši enda kasuks kallutada. Seejuures oli Perssonil teises geimis seisul 20:19 matšpall, kuid eestlane sooritas seejärel kolm edukat rünnakut järjest. Kolmanda geimi lõpetas ta aga seisult 12:12 tehtud 9:2 spurdiga ning sai Perssoni üle karjääri esimese võidu.

Põhiturniirile pääsemiseks tuleb saada veel üks võit, teises ringis läheb Must juba paari tunni pärast kokku veel ühe taanlase Rasmus Messerschmidtiga.

Naiste üksikmängu kvalifikatsioonis osalesid ka Kati Tolmoff ja Laura Vana, kuid mõlemad pidid kohe esimese mängu järel reketid pakkima. Tolmoff kaotas Chloe Magee'le (Iirimaa) 13:21, 16:21, Vana aga Anna Thea Madsenile (Taani) 12:21, 8:21.