Eesti fännid Busto AriziosFoto: Viljar Voog
Spordiblogi
13. oktoober 2015, 17:47

Viljar Voog | Soomlased-itaallased, avitage meie võrkpallureid!

Eesti võrkpallikoondis alustab juba 45 minuti pärast EMi play-off-lahingut Serbiaga Busto Arizio Palayamamay hallis. Kui Torinos oli meie meeskonna toetajaarmee 400pealine, siis Milano külje all asuvasse väikelinna on alaliidu kaudu pileti soetanud 50 poolehoidjat, ning võib eeldada, et umbes sama palju ostab pääsme ka saaliväravas.

Seega vajab meie fännikoor harjumuspärase lärmitaseme säilitamiseks veidi abijõude, keda vähemalt teoreetiliselt võiks Busto Arizios olla ohtralt.

Esiteks muidugi soomlased! Ülelahenaabrid läbisid oma alagrupis sarnase kadalipu Eestiga – kaks kaotust maailma tippmeeskondadele (Venemaa ja Serbia) enne kui viimases mängus Slovakkia alistati ja play-off-pääse kindlustati. Siis oli Soome koondist Busto Arizios toetamas 2500 fänni ja sarnaselt eestlastega on neistki ümmarguselt kolmveerand reisinud tagasi kodumaale.

Alles jäänud fännide hulk kõigub sõltuvalt vastajale 500 ja 1000 vahel. Soomlased kohtuvad pärast Eesti mängu lõppu Itaaliaga ja kui end matšieelsest õlleklaasist ennatlikult lahti suudetakse rebida, ütleb loogika, et nad tulevad meie fännidele kindlasti appi.

Ent miks ei võiks meie meeskonnale marulisemalt kaasa elada ka varakult saali jõudnud itallased? Esiteks on eeldatavalt nõrgemale alati lõbusam kaasa elada kui suurele favoriidile. Lisaks vallutasid eestlased Torinos püsti pannud mürgliga kindlasti nii mõnegi itaallase südame. Oleks ju tore koostöömärk, kui enne õhtust vastakutiminekut nii Soome kui Itaalia fännid hääle koos Eestile kaasa elades lahti kisaksid.

Abi on eestlastel kindlasti tarvis: vaatamata keerulisele EMile, kus Slovakkide käest pääseti 3:2 võiduga ja venelastele kaotati üllatavalt kindlalt, on Serbia siiski tänavuse Maailmaliiga teine meeskond ja neil on Nikola Jovovici näol üks turniiri parimaid sidemängijaid (ametlikus statistikas 48,08% resultatiivsusega 4. kohal, Kert Toobal - 31,4% ja 10.).

Samas pole miski võimatu: Maailmaliiga võitjalt Prantsusmaalt Eesti ju geimi näppas, paremuselt teine meeskond peaks ju teoreetiliselt lihtsam pähkel olema! Nagu ütles eile abitreener Rainer Vassiljev – kõik on kinni servis!