Marko Lelov Foto: LAURA OKS
Jalgpall
13. oktoober 2015, 19:00

U19 koondise peatreener Marko Lelov: võinuks lüüa veel kaks-kolm väravat

Eesti U19 jalgpallikoondise peatreener Marko Lelov sõnas pärast 2:0 võitu Armeenia üle EM-valikturniiri viimases kohtumises, et edu tuli hea võistkondliku soorituse pealt.

"Kui me oleks läinud selle peale, et meil igal ühel on vaja näidata ja kellelegi silma jääda, siis me oleks kaotanud selle mängu," arvas Lelov.

Eesti alustas alagrupi kolmanda koha selgitanud kohtumist aktiivse ja kõrge pressinguga, mis tõi edu. Herol Riibergi täpne penalti ja Kaspar Mutso suurepärane karistulöök viisid Eesti 51. minutiks 2:0 ette, kuid pärast seda langes initsiatiiv armeenlaste kätte.

Lelovi hinnangul soosis ohjade loovutamist väsimus ning kaheväravaline eduseis. "Tegime päris palju tööd, taktikaliselt oli mäng ülesehitatud selliselt, et kui armeenlased mängivad lahti, siis võtame nad pressinuga vastu ja iga sööt, mis meie poolkaitse vahele tuleb, sealt võidame palli, nemad ei jõua kaitsest kokku ja meie lähmek ohe rünnakule.

Sellega saime hakkama. Murekoht on see, et mingid lahendused oleks võinud olla täpsemad ja kiiremad. Lõpp läks pingelisemaks, sest olime 2:0 ees ja keskendusime rohkem kaitse peale," põhjendas teist aastat U19 koondist juhendav Lelov.

Küll aga kinnitas Pärnu linnameeskonda juhendav treener, et tänane võit ei tulnud lihtsalt. "Meil pole terve hooaeg nullimängu olnud, aga täna saime hakkama. Kompliment mängijatele, suutsime nad viia sellisesse seisu, et see mäng ei lähe lihstalt minema, vaid saime täna mitu kogemust:

oleksime võinud enesekindlamalt palli vallata, paremini kontrarünnakusse mängida palle, raiskasime palju, võinuks lüüa veel 2-3 väravat, kui oleks natukene enesekindlamad olnud palliga," lausus Lelov.

Millise hinnangu Lelov kogu turniirile andis, loe homsest Õhtulehest.