Raul Mustal on täna põhjust rahulolevalt naeratada.Foto: MATI HIIS
Spordivaria
13. oktoober 2015, 18:58

Raul Must mängis end põhiturniirile ja kohtub Hiina sulgpallilegendiga (1)

Raul Must mängis end ühe tugevama turniiri, Taani lahtiste meistrivõistluste põhiturniirile ning kohtub seal homme maailma kõigi aegade ehk parima sulgpalluri, hiinlase Lin Daniga.

Selleks tuli tänases kvalifikatsioonis saada kaks võitu, äsja lõppenud otsustavas kohtumises seljatas Must taanlase Rasmus Messerschmidti 21:16, 21:12. Lõuna ajal oli ta saanud vastase matšpallilt ka karjääri esimese võidu teise taanlase Joachim Perssoni üle.

Odensesse on kogunenud maailma sulgpalli absoluutne koorekiht - kohal on edetabeli kogu esitosin ning ka järgmistel kohtadel olijatest puuduvad vaid üksikud mängijad. Üksikmängus on põhiturniiri tabelis 32 sportlast, Must on sinna jõudmisega teeninud maailma edetabelisse juba 2660 punkti.

Kes siis on homme 32-aastaseks saav Lin Dan? Pekingi (2008) ja Londoni (2012) olümpiavõitja, viiekordne maailmameister (perioodil 2006-2013). Ta jõudis 28-aastaselt nn sulgpalli "Super Suure Slämmini", olles võitnud olümpiamängud, MMi, MK, võistkondlikud turniirid Thomas Cup ja Sudirman Cup, SuperSeriese Mastersi, Inglismaa lahtised, Aasia mängud ja Aasia meistrivõistlused. Varem pole Must temaga kohtunud.