Hollandi mängujuht Wesley Sneijder pärast matši tšehhidegaFoto: EMMANUEL DUNAND
Jalgpall
14. oktoober 2015, 00:11

VALIKMÄNGUD | Holland jääbki EMilt eemale!

Täna jõudis lõpule 2016.a jalgpalli EMi valikturniir. Viimaste koondistena tagasid otsepääsme Prantsusmaal toimuvale finaalturniirile Horvaatia ja Türgi, Euroopa jalgpalli traditsioonilist suurjõudu Hollandit seal aga kindlasti ei näe.

Holland vajas play-offi pääsuks viimases voorus võitu Tšehhimaa üle ning Türgi oleks pidanud samal ajal kaotama Islandile. Läks aga vastupidi: mulluse MMi pronksmedalimehed hollandlased said tšehhidelt 2:3 kaotuse ning türklased alistasid Islandi 1:0. See tähendas aga seda, et just Türgi pääses parima kolmanda koha meeskonnana otse EMile.

B-grupis oli jagamisel kolmas ehk play-off koht. Et Bosnia ja Hertsegoviina alistas 3:2 Küprose ning Iisrael kaotas 1:3 Belgiale, saab EM-pietit jahtida veel Bosnia.

I-alagrupis alistas Itaalia 2:1 Norra ning aitas sellega teisele kohale Horvaatia, kes sai samal ajal 1:0 jagu Maltast. Norrakad jätkavad play-offis.

Nii on 24st finaalturniiril osalevast koondisest selged 20: Prantsusmaa (korraldajad), Tšehhimaa, Island, Türgi, Belgia, Wales, Hispaania, Slovakkia, Saksamaa, Poola, Inglismaa, Šveits, Põhja-Iirimaa, Rumeenia, Austria, Venemaa, Itaalia, Horvaatia, Portugal ja Albaania.

Ülejäänud neli kohta mängitakse välja kolmanda koha saanud meeskondade vahel. Play-offi pääsesid Bosnia ja Hertsegoviina, Ukraina, Iirimaa, Sloveenia, Ungari, Rootsi, Norra ja Taani.