Argentina peatreener Gerardo Martino ei mõista samuti, mis lahti.Foto: Reuters / Scanpix
Jalgpall
14. oktoober 2015, 15:09

Mis lahti? Argentiina on MM-valikturniiril siiani võiduta!

Argentina jalgpallikoondis jätkab 2018. aasta MM-valikturniiri Lõuna-Ameerika tsoonis võiduta ka teise mängu järel, sest eile viigistati võõrsil Paraguaiga 0:0. Avavoorus oli meeskond kaotanud kodus Ecuadorile 0:2.

Aga pole viga, statistikaagentuur Infostrada pakub argentiinlastele lohutuseks huvitava fakti: ainuke Lõuna-Ameerika koondis, kes ei suutnud MM-valikturniiri kahes esimeses matšis väravat lüüa, kuid pääses ikkagi MMile, oli 1994. aastal Brasiilia. Ja 1994. aasta MMi võitis... Brasiilia! 

Küll aga avas võiduarve viie päeva eest Tšiilile kaotanud Brasiilia, kes oli kodus üle Venetsueelast 3:1. Teise võidu sai Uruguai, kes oli kodus 3:0 üle Kolumbiast. Ekuador sai alistas 2:0 Boliivia. 

Tõelise väravatemöllu pidasid maha aga Peruu ja Tšiili. Limas peetud kohtumine lõppes Tšiili 4:3 võiduga, neist kaks väravat lõi Arsenali täht Alexis Sanchez.

Kahe vooru järel on Uruguail, Ekuadoril ja Tšiilil tabelis kuus punkti, Paraguai jätkab nelja, Brasiilia ja Kolumbia kolme, Argentina ühe punktiga. Kahe vooru järel on tabelis null Peruul, Venetsueelal ja Boliivial.

Järgmised kaks vooru mängitakse novembris ning neist esimeses on 12. novembril vastamisi regiooni suurjõud Argentina ja Brasiilia.