Rõõmsad Belgia jalgpallurid.Foto: AFP / Scanpix
Jalgpall
14. oktoober 2015, 16:00

SÄUTSUD | Belgia vutikoondis teeb järgmises FIFA edetabelis ajalugu

Voor enne EM-valiksarja lõppu finaalturniiri pileti kindlustanud Belgia jalgpallikoondise tähelend jätkus eile, kui viimases voorus alistati kodumurul 3:1 Iisrael. Jah, edasipääs oli belglastel juba tagatud, ent see võit pani aluse hoopis vägevamale ajaloolisele hetkele.

Nimelt tõuseb Belgia vutikoondis järgmises, 5. novembril avalduvas FIFA edetabelis kolmandalt kohalt tippu, esimeseks. Ajalooline pole see mitte belglaste endi, vaid kogu vutirahva jaoks, sest kunagi varem pole FIFA edetabelit trooninud koondis, kes pole võitnud MMi või maailmajao meistritiitlit.

Praegune liider Argentiina langeb kehva MM-valikturniiri alguse tõttu kolmandaks, teisele kohale jääb Saksamaa. Järgmise kuu edetabelis on veel märkimisväärne tõik, et esikümnesse kerkib suurepärase valiksarja teinud Austria koondis. Kogu tulevane esikümme: Belgia, Saksamaa, Argentiina,  Portugal, Tšiili, Hispaania, Kolumbia, Brasiilia, Inglismaa ja Austria.

Meenutuseks: täna kuus aastat tagasi alistus Belgia koondis MM-valikmängus Lillekülas 0:2 Eestile. Väravad Raio Piirojalt ja Konstantin Vassiljevilt.