Kevadel TÜ/Rockiga Eesti meistriks kroonitud Joosep Toome aitab tänavu Kalev/CramotFoto: MATI HIIS
Korvpall
15. oktoober 2015, 20:18

Operatsioonist taastuv Joosep Toome liitub Kalev/Cramo taustajõududega (1)

Viimased hooajad TÜ/Rocki särki kandnud Joosep Toome taasliitub oma endise koduklubi BC Kalev/Cramoga. Tõsi küll, mitte mängija, vaid skaudina, kelle ülesandeks saab vastasmeeskondade mängudest videokokkuvõtete ettevalmistamine, teatab Kalev/Cramo oma Facebooki leheküljel.

Meeskonna patreener Alar Varrak tegi juba Riias EM-finaalturniiri ajal Toomele ettepaneku klubiga liituda. "Tuli jutuks, et tal võib hooaeg vahele jääda. Ma ütlesin, et kuna Rait Käbin läheb meilt ära, siis tule seniks meile skaudiks," rääkis Varrak.

"Kui selgus, et tal tõepoolest tuleb operatsioonile minna, otsustaski Joosep meile appi tulla. Pärast operatsiooni, kui esialgu hästi liikuda ei saa, on arvutiga töötamine, videote lõikamine talle igati sobilik tegevus ja samas meile on see suureks abiks. Praeguse mängudegraafiku juures – 10 mängu kuus – ma lihtsalt ei jõuaks üksi seda tööd teha,“ lisas Kalev/Cramo peatreener.

Septembri keskel selgus, et kevadises finaalseerias ja EMil mehist mängu näidanud Toomel tuleb klubihooaeg vahele jätta, sest kroonilised põlvevaevused vajavad kirurgilist sekkumist. Mõistagi ei tähenda see, et 30-aastase mehe mängijakarjäär läbi oleks.