Keith Boanas.Foto: LAURA OKS
Jalgpall
16. oktoober 2015, 13:41

Naiste vutikoondise peatreener: me ei suuda vastaseid vastu hammustada

Eesti naiste jalgpallikoondise peatreener Keith Boanas rääkis pärast kahte sõprusmängu Maltaga, et meie naistekoondis ei suuda näiliselt reageerida sellele, et võistkonnad, kes on edetabelis meie lähedal või meist madalamal, on vägagi motiveeritud eestlannasid võitma.

Teisipäeval mängisid Boanase hoolealused Maltal ning tegid väärt 1:1 viigi, meie ainsa värava lõi ründaja Signy Aarna. Eile Lillekülas peetud korduskohtumises olid külalised aga 3:0 paremad. 

"Tundub, et me ei suuda reageerida sellele, et võistkonnad, kes on edetabelis meie lähedal või meist madalamal, on vägagi motiveeritud meid võitma. Me ei suuda vastu hammustada,” sõnas Boanas.

Inglane rääkis ka sellest, kuidas kohtumised Maltaga võivad mõjutada naiskonna valmisolekut EM-valikmängudeks. “Siin on kaks võimalust, kuidas reageerida – me võime lasta sellel mõjuda negatiivselt ja ennast veidi haletseda või siis võtta seda kui äratust ja kasutada vigu selleks, et neist õppida ja neid parandada. Oleme jõudnud järeldusele, et vajame rohkem väravalööjaid ja me ei saa loota ainult Signy peale.

Ründemängijad peavad oma sooritust parandama. Meil on valikus 20 mängijat ja ma ei näe vajadust seda muuta, kuid algkoosseis vajab kindlasti järelemõtlemist. Proovikiviks on nüüd näidata, kui palju iseloomu meil on ja peame igale mängule vastu minema suurema pühendumuse ja otsustavusega. Sellisel juhul on meil võimalus järgnevatest mängudest midagi positiivset saada.”