Rõõmsad Albaania koondislased.Foto: KAREN MINASYAN
Jalgpall
16. oktoober 2015, 14:28

Ajaleht: Albaania pääses jalgpalli EMile altkäemaksu toel (2)

Serbia päevaleht Kurir väidab, et Albaania pääses jalgpalli EMile pettuse toel, makstes neljale Armeenia koondislasele kokku kaks miljonit eurot, et nad viimase EM-valikmängu Albaaniale meelega kaotaksid.

Esimest korda ajaloos vuti EMile jõudnud riigi rahvusesindusel oli viimases valikmängus võõrsil Armeenia vastu võitu vaja, et järgmisel suvel Prantsusmaal toimuvale suurturniirile jõuda. Ülesandega saadi ka edukalt hakkama, sest Sargis Hovsepjani hoolealused alistati 3:0. Kuriri väitel on Euroopa jalgpalli katuseorganisatsioon UEFA juba matši uurimas, et välja selgitada, kas armeenlased aitasid Albaanial EMile jõuda või mitte.

Pikaaegne UEFA ametnik Dusan Maravic kinnitas Kuririle, et uurimine on tõesti toimumas. "Mängu delegaadid ja kohtunikud peavad saatma oma selgitusi, kus vastatakse küsimusele, kas nende arvates toimus platsil midagi kahtlast. Kus suitsu, seal tuld," sõnas Maravic.

Peaks UEFA uurimine jõudma selgusele, et Albaania tõepoolest maksis igale neljale armeenlasele 500 000 eurot, pole kahtlustki, et riigi vutikoondis EMilt kõrvaldatakse. Albaania koha võtaks suurturniiril üle Taani ning Serbia pääseks play-off'i.