VÄRSKE ABIELUMEES: Rein Taaramäe pakatab uue hooaja eel enesekindlusest. Foto: Aldo Luud
Jalgrattasport
19. oktoober 2015, 07:00

Värske abielumees Rein Taaramäe tutvus Katjušaga ning edastas soovi: tahan Girole! (4)

Oktoobri alguses pikaaegse kallima Hannaga abieluranda sõudnud jalgrattur Rein Taaramäe lõpetas eelmisel neljapäeval tutvumislaagri uue leivaisa Katjušaga, kus tutvus meeskonnakaaslastega ning sai teada, kus hooajale avapaugu annab.

28aastane Eesti üks paremaid maanteerattureid jagas tänavu leivaisa koos Tanel Kangertiga, kellega kaitses Kasahstani klubi Astana värve. Hooaja teine pool oli Taaramäele aga väga edukas, mistõttu jahtisid tema allkirja mitmed klubid. Oma tahtmise sai Katjuša.

12.-15. oktoobrini laagerdas Venemaa meeskond Põhja-Itaalias Peschiera del Gardas, kus vanad olijad said tutvuda uute katjušalastega. Laagris mängiti näiteks ratturite ja taustajõudude vaheline vutimatš, mille viimased lisaajal 9:7 võitsid.

Hooaeg algab maakera kuklapoolel

"Kõigi ees tutvustati klubi uusi sõitjaid ja abiliikmeid ning omamoodi huvitav oli kuulata tiimiboss Vjatšeslav Jekimovi detailseid seletusi, kuidas ta teatud ratturitega lepinguteni jõudis," kirjeldab Taaramäe. Samuti tehti juttu möödunud hooajast, mis Katjušale äärmiselt edukas: meeskonna liidrite Alexander Kristoffi ja Joaquim Rodriguezi väga heade tulemuste toel lõpetati rattamaailma eliitseltskonnas ehk UCI World Touril meeskondlikult teisena. Movistarile kaotati seejuures vaid 13 punktiga. Individuaalselt kogus norralane Kristoff hooajal 20 võitu, hispaanlane Rodriguez tuli aasta viimasel suurtuuril Vueltal teisele kohale.

"Hooajaga jäädi väga rahule, kuid oldi pettunud, et Movistarile nii napilt alla jäädi. Samas anti mõista, et teine koht annab indu juurde, sest šampanjat juua ju ei saanud. Seega vaadatakse, kuidas asju veel paremini teha," selgitab maarjamaalane.

Rattad juba käes!

Taaramäe puhus isegi meeskonna juhtidega juttu ning pedaalija avaldas soovi sõita aasta esimesel suurtuuril Giro d'Italial. Samuti sai kindlaks, et eestlane teeb hooaja avastardi Austraalias, kus 19. jaanuaril algab kuuepäevane velotuur Tour Down Under. Meie mehe edasine võistluskalender selgub detsembris, mil peaks toimuma ka esimene Katjuša treeninglaager.

Samuti koges Taaramäe Itaalias modellielu, sest pidi andma oma jala- ja riiete mõõdud. "Katjuša hakkab sõitma Sidi firma jalavarjudega ning igale mehele ehitatakse spetsiaalne king. Sõitjate riided ei tule tüüpsuurusega nagu näiteks XS, vaid kõik tehakse individuaalselt: kellel on pikem säär ja kellel kuidas mugavam on," sõnab septembri lõpus MMi grupisõidus 14. koha saanud ning lõppenud hooajal kahel tuuril võidutsenud rattur.

Taaramäe tutvus laagris ka meeskonna arsti, toitumisnõustaja ja treeneriga ning Katjuša mehaanikud andsid eestlasele koju kaasa nii grupi- kui temposõidu ratta. "Ma polegi varem sõiduvahendeid juba oktoobris kätte saanud," lisab ta.