Ingrid Puusta.Foto: Teet Malsroos
Spordivaria
19. oktoober 2015, 07:00

Ingrid Puustat segab MMil karm suvekuumus

Eesti edukaim purjesportlane Ingrid Puusta alustab täna Omaanis peetavat MMi, kus eelmisel aastal teenis 24. kohaga olümpiapileti. Tänavu on pikalt Eestis treeninud neiu eesmärgiks pääseda kuldsõitu.

"Eelmisel aastal olin ma tulemusega väga rahul ja võistlus läks oodatust paremini. Sel aastal on tase veelgi kõrgem. Esimene eesmärk on kuldgruppi jõudmine ning edasi olla seal keskel ehk kuskil 20. kohal, mis parandaks eelmise aasta tulemust," sõnas ta.

Tänavu suvel Weymouthi MK-etapil kuuenda koha teeninud ning EMil 16. koha saanud Puustat võib Omaanis segada palav ilm, kus temperatuurid küündivad 40 soojapügalani ning ka veetemperatuur naljalt alla 30 ei lähe.

"Väga raske on keskenduda ja pingutada sellise kuumusega, aga kõigil on sarnased olud, seega üritan sellega kiiresti harjuda," loodab ta. "Omaanis võib olla nii tugevat kui keskmist tuult, millega olen väga rahul. Hea ongi see, et külm ei ole, aga halb, et liiga palav on. Olen kui tüüpiline eestlane," naeris ta.

Purjelaua MM kestab Araabia poolsaarel Al Mussanahis 24. ­oktoobrini. Lisaks Puustale on stardis ka Keit Järve ning Rainer Kasekivi.