Marco Killingsworth (paremal) oli Kalev/Cramo resultatiivseim.Foto: Alar Truu
Korvpall
19. oktoober 2015, 20:11

LÕPUSEKUNDITE THRILLER: Kalev/Cramo noppis Killingsworthi, Arbeti ja Veidemani suurepärase tegutsemise toel Ühisliiga hooaja avavõidu (3)

BC Kalev/Cramo võitis oma Ühisliiga hooaja esimese kohtumise, kui koduväljakul alistati 83:78 Soome klubi Loimaa Bisons.

Alar Varraku juhendatavad alustasid maruliselt, minnes Saku Suurhallis kohtumist 18:6 juhtima. Suurimat rolli avaspurdis mängis korvialune leegionär Marco Killingsworth, kes viskas viie ja poole minutiga tervelt kümme punkti.

Juhusena või mitte, kuid pärast Josh Boone'i väljakule tulemist ja Killingsworthi lahkumist parandas Bisons aga ründemängu ning kuigi Cramogi viskas palle korvi, vähendasid Piisonid vahe üheksale silmale: 13:22.

Teise veerandaja alustuseks tabasid põhjanaabrite meeskonna ameeriklasest leegionärid Ronald Clark ja Jacob Burtschi vastavalt kaks ja ühe kaugviske ning kuigi Brandis Raley-Ross realiseeris vabavisked, oli Cramo eduseis sulanud kahele punktile.

Pärast Eesti klubi suurepärast algust olid õhus ohumärgid, et Bisons võib mängu domineerima hakata. Kuigi Cramo rünnak ei jooksnud enam õlitatult, oli meeskonna kaitse aga tasemel ning Greg Gibsoni treenitavad ei saanud vaat et ühtegi vaba viset.

Cramo seis läks roosilisemaks pärast Killingsworthi sissevahetamist, kuna Bisonsil polnud korvi all ühtegi mängijat, kes 33aastast ameeriklast ohjata suudaks. Suurt abi polnud ka  sügisel Soome särgis EMil mänginud Tuukka Kottist.

Killingsworthi toetas avapoolajal jõudsalt meie oma mees Gregor Arbet, kes oli kaitses suurepärane ning sopsas ka mõne kaugviske. Poolaeg võideti peamiselt tänu ameeriklase ja eestlase tegutsemisele 42:38, kusjuures Killingsworth viskas 17 punkti ja noppis kuus lauapalli, Arbeti arvele jäi 10 silma.

Riietusruumist tulid selgelt agressiivsemana välja Piisonid, kes tegid kolmanda veerandaja hakuks 7:0 vahespurdi, kuid Sten-Timmu Soku ja Arbeti tabavad visked viisid taas Cramo 47:45 ette. Varraku meeste rünnak jooksis hästi ning vähe oli sunnitud üritusi, enamasti suutsid cramolased üksteist söötudega ilusti vabaks mängida.

Võrreldes avapoolajaga suutsid Bisonsi mängijad aga Eesti hõbedameeskonna kaitsest rohkem auke leida ning kiired tagamehed Paul Hill ja Martin Zeno valmistasid teravusega paksu pahandust. Kui meestel ei õnnestunud palli korvi visata, leiti hea sööt vabale mehele.

Viimast kümmet minutit alustas Cramo napis 60:58 eduseisus. Kuigi Bisonsil oli nende avarünnakul neli kordusvõimalust, ei suutnud Zeno ega Kotti palli korvi saada. Ross ja Boone hoolitsesid aga selle eest, et meie meeskond edu kasvataks: seisuks 64:58.

Kuigi Bisons punnis lõpus vapralt ning viimastel sekunditel vahendati vähe vaid ühele silmale, said Varrak ja Cramo mängijad lõpuvile kõlades käed õhku tõsta: Ühisliiga hooaja avavõit oli käes! Eesti klubi parimana tõi Killingsworth 24 punkti ja 8 lauapalli, Arbet lisas 17 silma. Märkimata ei saa jätta ka tagamehe Rain Veidemani mitmekülgset tegutsemist, kes viskas 10 punkti, noppis 10 lauapalli ja jagas 5 korvisöötu. Bisonsi resultatiivseim oli 23 punktiga Clark.

Cramo mängib järgmise Ühisliiga kohtumise pühapäeval kodus Gruusia võistkonna Tbilisi Dinamoga. Enne grusiinidega madistamist pallib Cramo aga koduliigas homme Audentese ja neljapäeval TTÜga.