Petter Northug.Foto: Matthias Schrader
Talisport
20. oktoober 2015, 13:32

Tipplaskesuusataja Emil Hegle Svendsen: Rahvusvahelisel Suusaliidul pole Northugi vaja, neil on piisavalt staare

Norra tipplaskesuusataja Emil Hegle Svendseni sõnul poleks hullu, kui kaasmaalasest murdmaastaar Petter Northug tänavu MK-sarjas ei osale. On ju suusastaare teisigi!

Tants Northugi ja Norra alaliidu vahel on kestnud pikalt ning kuu tagasi sai selgeks, et kohalik suusaliit ei luba tal MK-sarjas võistelda. Nimelt pidi skandinaavlane otsustama, kas ta taasliitub rahvuskoondisega ning ütleb ära sponsorlepingust kauplusteketi Coopiga, sest Norra koondise toetaja on poekett Spar. Kuna mees Coopist lahti ei öelnud, ei saanud Northug Norra suusaliidult võistluslitsentsi ning peab rahvusvahelistelt võistlustelt emale jääma.

Põhja-Itaalias laagris viibiv Svendsen ütles, et tema arvates peaks Northug saama koondisest eraldi treenida. Siiski ei usu täpsuskütist suusamees, et Rahvusvaheline Suusaliit, mis MK-sarja korraldab, Northugi eemalejäämisest kannataks.

"Arvan, et neil läheks hästi, sest MK-sarjas on teisi staare, kes rahalist tulu toodavad. Muidugi, murdmaa poleks Northugita niivõrd populaarne," sõnas 30aastane Trondheimis sündinu.