Aare HallikoFoto: MARIANNE LOORENTS
Korvpall
21. oktoober 2015, 09:10

Aare Halliko kinnitati Atso Matsalu asemel FIBA rahvuslikuks instruktoriks (2)

Eesti Korvpalliliidu juhatuse koosolekul kinnitati FIBA kategooria kohtunik Aare Halliko FIBA rahvuslikuks instruktoriks. 

Välismaises kirjapildis FIBA National Instructor on Korvpalliliidu poolt nimetatud kohalike kohtunike esindaja ning samas vahelüli FIBA ja kohaliku alaliidu all tegutsevate kohtunike suhtluses.

Ka on tema ülesandeks uue informatsiooni vahendamine kohalikele kohtunikele. Lisaks vastutab rahvuslik instruktor kohtunike koolituse ja eksamite vastuvõtmise ning seeläbi ka FIBA-sse pääsevate kohtunike taseme eest.

Korvpalliliit ühtaegu avaldab tänu senisele rahvuslikule instruktorile Atso Matsalule. – "Täname Atso Matsalut tema antud panuse eest korvpallikohtunike tegevusse ja soliidsesse esindusse rahvusvahelisel tasandil. Tema tööd mängu komissarina rahvusvahelisel tasandil näeme loodetavasti veel pikalt. Täname aga siinkohal senise koostöö ja laialdase panuse eest," lausus täna Jüri Ratas, EKLi president.

Aare Halliko on kõrgeimal tasemel tegutsev Eesti kohtunik, sestap oli valik ootuspärane. "Aare Halliko näol on tegu ühelt poolt kõrgetasemelise kohtunikuga, aga ka hea suhtlejaga rahvusvahelises sfääris ning kindlasti tuleb eraldi välja tuua ka tema väärtuslikku tööd meie kohtunike koolitaja ja juhina," tähendas EKLi peasekretär Keio Kuhi.

Uudise teatavaks tegemise hetkel õnnestus õnne soovida ka Hallikole endale, kes parasjagu (kell 20.30 Eesti aja järgi) siirdus Hispaaniasse vilistama Eurocupi kohtumist Valencia ja Zaragoza vahel.