Robert HeleniusFoto: MATI HIIS
Spordivaria
21. oktoober 2015, 16:56

Helenius tuleb Eestis taas poksiringi! (2)

14. novembril leiab Tallinna Lennusadamas aset eksklusiivne poksipidu "Boxing Night Three Maestros", kus profipoksi suurnimi Robert Helenius võitleb maailma tippu kuuluva tuntud idanaabri Denis Bakhtovi vastu!

Seni karjääri jooksul kõik 21 matši võitnud Soome üliraskekaalu poksikuulsuse Heleniuse jaoks on tegemist eelmatšiga detsembris Helsingis toimuvaks Euroopa profitiilimatšiks Erkan Teperiga. Hiljuti Vladimir Klitško vastu treenimas käinud Helenius viibis Tallinnas viimati märtsis, kui võitis tagasitulekumatšis ungarlase Andras Csomori.

Ühtlasi jagatakse poksiõhtu käigus välja kolme poksiga tegelnud muusiku - Eri Klasi, Peeter Sauli ja Uno Loobi karikad. Saul tuli neljal korral Eesti meistriks, Loopile riputati noore mehena kuldmedal kaela kahel korral ja Eri Klas tuli Tallinna meistriks.

Klasil on poksi kohta oma teooria: "Kergejõustikus võib jooksja väsides hakata aeglasemalt jooksma; kui oled maadleja, sokutad varba mati pealt ära ja pead uuesti peale minema — aga poksis on neli nööri ja sealt sa välja ei saa, kas lööd sina või lüüakse sind!" võrdleb ta erinevaid alasid.

Maestro löögijõud olevat tema sõnutsi olnud nii tugev, et ta võis vastase hunnikusse lüüa ja tehnikas oli ta samuti väle. Klasi sõprus Loobi ja Sauliga on kestnud kogu elu ja mõlemat peab ta seejuures endast kõvemaks. Tema lähim sõber Saul on nüüdseks teistele poksiringidele lahkunud, kuid kolme mehe karikad on alles ja jagatakse välja värsketele amatöörsportlastele.