Andreas VaiklaFoto: Alar Truu
Jalgpall
21. oktoober 2015, 17:17

Klubi meistritiitel ei tee noorest Eesti puurivahist automaatselt Rootsi meistrit (1)

Nädala alguses levis Eesti spordimeedias uudis, et Eesti jalgpallurid võivad tänavu vallutada kaheksanda välisriigi, kui 18aastane väravavaht Andreas Vaikla IFK Norrköpingu ridades Rootsi meistriks kroonitakse. Tegelikkuses on asi pisut teisiti.

Nimelt ei tähenda Norrköpingu tiitlivõit automaatselt meie U19 koondise puurivahile kuldmedalit. "Et kuldmedalit kaela saada, peab mängija vähemalt korra tšempionaadi jooksul väljakul käima," vastas Rootsi jalgpalliliit Õhtulehe päringule.

Norrköpingu A-meeskonna postide vahel Kanadas sündinud Vaikla aga seisnud pole. Küll on igapäevaselt Rootsi klubi U21 meeskonna puuri kaitsev Vaikla istunud üheksas Rootsi kõrgliiga mängus Norrköpingu pingil. 

Seega kui Vaikla kahe järelejäänud mängu jooksul Rootsi kõrgliigas platsile ei pääse, siis ta medalit kaela ei saa. Selle juhtumine on aga äärmiselt ebatõenäoline, sest 1) Vaikla sai oktoobri alguses U19 koondise eest mängides viga; 2) tabeliseis (esimest ja kolmandat lahutab üks punkt) ei soosi noore kogenematu väravavahi mängitamist.