Franz BeckenbauerFoto: Reuters / Scanpix
Jalgpall
21. oktoober 2015, 18:26

Kas ka sina, Franz? FIFA eetikakomitee uurib legendaarse Saksa vutimehe käitumist (1)

Rahvusvaheline jalgpalliliit FIFA kinnitas, et nende eetikakomitee uurimise all on teistehulgas Saksamaa jalgpallilegend Franz Beckenbauer ja hispaanlasest ametnik Angel Maria Villar Llona.

Lääne-Saksamaa koondisega 1974. aastal maailmameistriks kroonitud Beckenbauer oli üks hääletajaist, kui FIFA valis 2018. ja 2022. aasta jalgpalli MMi korraldajateks vastavalt Venemaa ja Katari. Villar Llona on alates 1998. aastast olnud FIFA täitevkomtiee asepresident.

Beckenbauerit ja Villar Llonat kahtlustatakse FIFA eetikakoodeksi rikkumises. Mõlema mehe juurdlus on lõppenud ning nüüd jääb üle oodata vaid vastust. 

Kokku uurib FIFA 11 oma ametniku tegevust. Lisaks Becknebauerile ja Villar Llonale on uurimise all Sepp Blatter, Jerome Valcke, Michel Platini, Worawi Makudi, Jeffrey Webb, Ricardo Teixeira, Amos Adamu, Eugenio Figueredo ja Nicolas Leoz.

Saksamaa väljaanne Spiegel kirjutas hiljuti, et riik sai 2006. aasta MMi korraldusõiguse tänu altkäemaksule. Spiegeli väitel olid hämaratest tehingutest teadlikud ka MMi korralduskomitee esimees, legendaarne Franz Beckenbauer ning nüüd Saksamaa jalgpalliliidu presidendina tegutsev Wolfgang Niersbach.