Risto MätasFoto: STANISLAV MOSHKOV
Kergejõustik
21. oktoober 2015, 21:48

Risto Mätas "Pealtnägijas": olen mitu aastat planeerinud Eesti meistrivõistluseid boikoteerida (13)

Odaviskaja Risto Mätas lausus tänases ETV saates "Pealtnägija", et on mitu aastat plaaninud boikoteerida Eesti meistrivõistlusi. Eesmärgiks on tähelepanu juhtimine kergejõustikuliidu rahastamispõhimõtetele ning alaliidu tööle.

"On olnud plaan, et laseme end (võistluste alguses – toim) ära tutvustada ja lihtsalt ei viska," sõnas Mätas saates. "Mul on olnud alaliiduga päris palju negatiivseid kogemusi, ma ei näe positiivset suunda. Kergejõustik hääbub, tippsport hääbub, meil pole järgmist Kanterit kuskilt võtta ja tuleks toetada neid, kes on," lausus Mätas.

Mätase etteheited puudutasid nii Balti matši auhinnarahade väljamaksmist kui ka seda, et Eesti Olümpiakomitee makstavast rahast ei jõua kõik sportlasteni. 

Kergejõustikuliitu juhi Erich Teigamägi sõnas saates, et talle tuli suur osa süüdistusi üllatusena ning talle meeldiks näha, et sportlased räägivad probleemide korral temaga silmast silma. "Kui mulle tullakse vastu ja küsimuse peale, kuidas sul läheb, öeldakse, et läheb hästi, kõik on korras, siis ma ei saa ju teada, kas inimesel on tegelikult muresid. Ma pole selgeltnägijate tuleproovi saatest läbi käinud," selgitas Teigamägi.