Gerd KanterFoto: STANISLAV MOSHKOV
Kergejõustik
21. oktoober 2015, 21:55

Gerd Kanter: toetusrahade jaotuspõhimõtted on minule olnud alati selged (5)

Tänase "Pealtängija" avaloos astusid üles odaviskaja Risto Mätas ja kergejõustikutreener Mehis Viru, kelle arvates kergejõustikuliidu rahajagamissüsteem lonkab. Olümpiavõitja Gerd Kanter nende meestega ei nõustu.

"Toetusrahade jaotuspõhimõtted on minule olnud alati selged. Ka ei tekita minus küsimusi see, kas ja miks me peaksime oma järelkasvu või nõrgemaid ühiselt toetama," sõnas Kanter.

"Minu isiklik arvamus on see, et mured tuleb üritada otse selgeks rääkida. Alaliidu uks on alati lahti ja on võimalik küsida selgitusi. See on väga lihtsustatud lähenemine, et EOK-st tuleb raha ja kandke see otse meie kontole. Mis puudutab treeningtoetuste kulude tõendamist, siis muidugi nõuab see natuke asjaajamist, samas kui tšekke ja seega põhjendatud kulusid pole, tekib küsimus, kuhu seda raha tahetakse kulutada.

Mis puudutab ühisrahastuse põhimõtet, siis meie ala on piisavalt suur, et me ei saa lubada endale enesekeskset lähenemist, vaid me peame igal juhul nõrgemaid ja alt tulijaid toetama. Ühisrahastus on toiminud pikka aega ja see väga konkreetne põhimõte, mitte mingi uitmõte.

Usun, et mitmedki sportlased on saanud sellest abi. Ka normatiivide alusel rahastamises on alaliit sportlastele väga tihti vastu tulnud. Näiteks puudus mitmel sportlasel 2013. aastal MM-i A-norm, aga vaatamata sellele säilitas alaliit neile kõrgema toetuse ja võimaldas ettevalmistust samades mahtudes jätkata."