Discgolfi väljak Tallinnas MaarjamäelFoto: Pirita linnaosa
Eesti uudised
22. oktoober 2015, 15:52

FOTOUUDIS | Pirital avati discgolfi väljak

Tallinnas Maarjamäel avati täna üheksarajaline discgolfi väljak, mis peaks mängurõõmu pakkuma nii algajatele kui ka professionaalidele; praegusest poole suurem Kloostrimetsa discgolfi väljak suleti tänavu septembris.

"Kloostrimetsa discgolfi väljak oli nii meie elanike kui ka külaliste seas väga hinnatud ja populaarne väljak ja usun, et Maarjamäele leiab samuti tee rohkelt mängijaid," ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Mölder.

Kuigi Kloostrimetsa väljak oli 18 korviga ning uus väljak on poole väiksem, leidis raja autor ja discgolfi entusiast Ervin Kaur, et põnevust peaks jaguma nii algajatele kui ka neile, kes mänguga tõsisemalt tegelevad.

Võrreldes Kloostrimetsa radadega on uuel väljakul vähem puid ning seega saab teha kiiremaid ja kaugemaid viskeid. Uuendusena on lisatud ka OB alad ehk piirid, kust ketas välja ei tohiks lennata. Kavas on seal korraldada ka võistlusi.

Kloostrimetsa väljaku sulgemist ja uue ehitamist finantseeris Tallinn 11400 euroga ning raja valmimist toetas ka Tallinna Keskkonnaamet. Kloostrimetsa väljak suleti, sest Pirita jõeoru maastikukaitseala valitseja riigi Keskkonnaamet avaldas rahulolematust negatiivsete loodusmõjude üle, mis mängu seal harrastades tekkisid. Uus väljak asub Maarjamäel, Kase ja Purde tänava vahelisel alal, Sisekaitseakadeemia lähistel.