Katrnina Lehis kahjuks põhiturniirile ei jõudnud.Foto: Aldo Luud
Vehklemine
23. oktoober 2015, 22:47

Seitse vehklejat pääsesid edasi, Lehis ja Allika langesid

Sel nädalavahetusel peetakse epeevehklemise hooaja esimesi MK-etappe. Itaalias Legnanos pääsesid individuaalturniiril 64 parema hulka Erika Kirpu, Irina Embrich, Nelli Paju, Kristina Kuusk ja Julia Beljajeva, Šveitsis Bernis Nikolai Novosjolov ja Sten Priinits

Esmalt naistest: Erika Kirpu tänu kõrgele positsioonile maailma edetabelis eelringides vehklema ei pidanud ja sai põhiturniirile 11. asetuse. Läbi alagrupiturniiri tagasid otse pääsu 64 parema hulka nii Irina Embrich kui ka Nelli Paju. Embrich alistas alagrupis kõik vastased, Paju viis vastast kuuest.

Läbi play-off ringide tagasid pääsu põhiturniirile nii Kristina Kuusk kui ka Julia Beljajeva. Kuusk alistas esmalt brasiillanna Katherine Milleri 15:8 ja seejärel poolatari Barbara Rutzi 15:9. Beljajeva alistas kõigepealt poolatari Anna Mroszczaki 15:10 ja seejärel pääsuks 64 hulka sakslanna Anja Schuenke 15:13.

Ainsana ei tule homme rajale Katrina Lehis, kes teenis alagrupis 4 võitu ja 2 kaotust, kuid kaotas seejärel play-offis ungarlanna Kata Mihalyle 12:15.

Homsel põhiturniiril kohtub Beljajeva venelanna Violetta Kolobovaga (Eesti aja järgi kell 10:30 punasel rajal), Kirpu Iisraeli vehkleja Polina Melentieviga (Eesti aja järgi kell 11:50 rohelisel rajal), Embrich hiinlanna Sheng Liniga (Eesti aja järgi kell 12:10 punasel rajal), Kuusk venelanna Tatjana Gudkovaga (Eesti aja järgi kell 12:30 sinisel rajal) ja Nelli Paju samuti Venemaa esindaja Olga Kochnevaga (Eesti aja järgi kell 12:30 rohelisel rajal). OTSEÜLEKANNE

Meestest on Bernis võistlustules kolm eestlast. Kuna Novosjolov kuulub maailma edetabelis 16 parema sekka, siis eelringides ta vehklema ei pidanud ning sai põhitabelis 12. asetuse. Priinits teenis alagrupis viis võitu ja ühe kaotuse ning alistas seejärel play-off ringis prantslase Alexandre Blaszycki 15:8 ja pääsul 64 parema hulka Maroko vehkleja Abdelkarim El Haouari 15:11.

Alagrupis kaks võitu ja neli kaotust saanud Marno Allika, pidi play-offi avaringis tunnistama šveitslase Bruce Brunoldi 15:12 paremust.

Novosjolov kohtub homme Eesti aja järgi kell 11.15 jaapanlase Masaru Yamadaga. Priinits 12.30 Keisuke Sakamotoga.