Kui Eston Villa juulis Evald Tipneri karikamängus FC Tartut võõrustas, nägi Wismari staadionil ka suitsu- ja raketimöllu. Kas sama on oodata ka homme?Foto: LAURA OKS
Jalgpall
24. oktoober 2015, 11:48

Eesti IV liiga finaalmatši otseülekandel kasutatakse droonikaamerat (1)

Pühapäeval kell 13 Tallinnas, Wismari staadionil toimuvast IV liiga finaalist Tallinna FC Eston Villa - FC Tarvastu tehakse otseülekanne, kus kasutatakse muuhulgas ka droonikaameralt filmitud pilti. Teadaolevalt on see esimene kord, kui Eestis säherdust lahendust kasutatakse.

Otseülekande korraldab kodumeeskond Eston Villa koostöös FC Tarvastu ja jalgpalliliiduga. Lisaks kahele tavapärasele kaamerale kasutatakse ka droonilt võetud pilti - seejuures on oluline märkida, et drooni ei kasutata mitte mänguväljaku kohal, vaid mängijatest ja publikust vabal alal. Mängu kommenteerivad Rasmus Raidla (Delfi) ja Sten Juur, otseülekanne algab 12.45.

"Eston Villa kutsub üles kõiki huvilisi tulema pühapäeval Wismari staadionile, et teha sellest IV liiga finaalist eriline sündmus," lausus finaal jõudnud klubi esindaja Raivar Vaher. Publikule pakutakse tasuta kohvi, teed ja pirukaid.

IV liiga poolfinaalides alistas Tarvastu (lõunatsooni võitja) 3:2 Pärnu JK Poseidon Nirvaana (läänetsooni võitja). Eston Villa (põhjatsooni võitja) sai loobumiskaotuse Tallinna Infonet III meeskonnalt (idatsooni võitja). Kõik neli meeskonda tagasid järgmiseks hooajaks koha III liigas, aga play-off'is selgitatakse välja ka IV liiga meister. Antud meetodil selgitatakse Eesti II, III ja IV  liiga meistrid neljandat aastat.