Tallinna Levadia peatreener Marko Kristal.Foto: LAURA OKS
Jalgpall
24. oktoober 2015, 17:00

INTERVJUU | Marko Kristal: väga lihtne - kui väravaid ei löö, siis ei võida kah (1)

Valitseva Eesti jalgpallimeistri Tallinna Levadia peatreener Marko Kristal tõdes pärast Pärnu Linnameeskonnaga tehtud 0:0 viiki, et tiitlilootused kahanesid väga kasinaks.

Kui Flora alistab õhtuses mängus võõrsil Infoneti, kuulub tiitel neile.

Marko, mis täna valesti läks, miks Levadia Pärnust jagu ei saanud?

Kui võita tahad, peab väravaid lööma. Täna me sõna ei suutnud. Väga lihtne.

Kas see väravate mittelöömine, mis Levadiat tänavu varemgi kummitanud, on kinni ründajate individuaalses meisterlikus või pigem mingi vaimse krambi taga?

Olen alati öelnud, et üks asi on see, mida inimene räägib, et kes ta on ja mida võiks teha. Kas meil täna momente oli? Arvan, et paari mängu jagu! Vastane suutis teha mängu jooksul kolm rünnakut ja kõik oli meie kontrolli all, aga väravaid lüüa ei suudetud.

Jalgpalli olemus on: tuleb lüüa väravaid, et võita. Täna me seda ei suutnud. Kui sa küsid, kas see on vaimne probleem või mingi muu asi, siis seal pole mitte mingisugust vahet. Kui mängib jalgpalli tasemel, nagu meie, siis peab suutma niisugustest momentidest väravaid lüüa.

Kui suur on Levadia tiitlivõimalus pärast seda 0:0 viiki?

12,3%! Kui niisuguseid mänge ei võida, siis millest me räägime?

Kui Levadia ei võida tiitlit, siis kas see on sinu meelest automaatselt põrumine või mitte?

Tiitlimõtetega me hooaega alustasime ja kui võrrelda kahe eelmise aastaga, kui meistriks tulime, siis paberi peal on meeskond tugevam. Järelikult võib öelda, et see on altminek.

Miks ei ole liidetavate summa reaalelus see, mis paberil?

Nagu täna nägime – üks asi on paberi peale kirjutatu, teine see, mida inimene reaalselt teeb. Kui ei suuda meetri pealt palli väravasse saada või lähed üks-üks ja ei suuda väravavahti üle mängida, siis nii ongi, et paberi peal on olukord üks, reaalselt teine.

Võrreldes Floraga, kelle meeskond oli sisuliselt paigas detsembrist, siis kui palju on Levadiat mõjutanud fakt, et teie koosseis selgus alles vahetult enne hooaja algust?

Pikemalt analüüsides ja tagantjärele tark olles, siis üks põhjuseid on see kindlasti, sest meeskonna komplekteerimine peaks, pehmelt öeldes, käima teistmoodi.

Kas sinu leping lõpeb käesoleva hooajaga?

Eks me vaatame.

Kas sooviksid Levadia peatreenerina jätkata?

Ambitsioonid mul kadunud ei ole ja mu töö meeldib mulle.