FC Flora peatreener Norbert Hurt.Foto: LAURA OKS
Jalgpall
24. oktoober 2015, 21:56

FC Flora peatreener Norbert Hurt: hooaja murdepunkt oli august (1)

Tallinna FC Flora peatreener Norbert Hurt tõdes pärast karjääri esimest Eesti meistritiitlit, et murdepunktiks oli augustis saadud 2:3 kaotus Narva Transilt, mille järel on Flora tunnistanud ainult võite.

Norbert, Eesti meister 2015 kõlab uhkelt. Mida meeskonnale pärast mängu riietusruumis ütlesid?

Peaks korraks meenutama... Ütlesin, et emotsioone on raske kirjeldada ja raske nendega enda sees toime tulla. Ütlesin, et moment on liigutav. Ja ütlesin, et kui kellelgi on vaja pärast õhtu helistada, kuidas emotsiooniga toime tulla, siis helistage mulle, aga mehed ütlesin, et ega sa ise ka ju tea!

Mille pärast on Flora 2015 Eesti parim jalgpallimeeskond?

Oleme kõige ühtsemad ja oleme töökad. Hooaja lõpus viimased kuud leidis iga mängija nüansse, mille kallal ise tööle hakata. See töökus pluss kvaliteet ja noorte uljus tiitli tõid.

Mida see tiitel sulle endale tähendab?

No alati küsitakse treenerilt, kas ta on võimeline meeskonna meistriks viima. Nüüd sai see vastatud, et oleme. Loomulikult on see mulle tähtis sellest vaatenurgast. Aga oluliselt tähtsam on töö, mida meeskonnaga tänavu tegime. Ja mängukvaliteet, millega olen väga rahul, eriti lõpufaasis. See tegi kõige rohkem rõõmu.

Nüüd oled saanud juba paarteist minutit võitu nautida, küsin kiuslikult, et mis on järgmine eesmärk?

Levadia vastu mängida. Nädala pärast põnev kohtumine, kuhu läheme suure motivatsiooniga. Põnev nädal ootab ees.

Kui vaadata pikemat perspektiivi, siis kas praegune Flora on meeskond, kellest võib kujuneda Arno Pijpersi juhendatud 2000ndate alguse Flora, mis võitis järjest kolm Eesti meistritiitlit? Kas materjal on säärane, millega midagi sarnast korrata?

Kui meilt suvel mõned mängijad ära läksid, siis küsiti praeguse noore meeskonna kohta: kas nad on võimelised tiitli võitma? Meie vastasime: jah, suudame need lahkujad asendada. Jah, kindlasti oleme võimelised, aga kas see õnnestub ja mida teevad vastased, on juba teine küsimus.

Mis oli murdepunkt?

Tuleb tänada Narva Transi, kellele augustis 2:3 kaotasime. Seejärel panime klubis pead kokku, kuidas edasi minna (Flora on seejärel võitnud kõrgliigas 11 mängu järjest - toim). See oli raske koht, aga leidsime uue jõu ja ka uued teed, kuidas läheneda mängijatele. Muutsime natuke taktikalisi otsuseid. August oli murdepunkt.