Foto: Marko Tuominiemi / All Over Press Finland
Jalgpall
25. oktoober 2015, 17:41

INTERVJUU | Värske Soome meister Aksalu: kolme aasta töö kandis nüüd selle kõige magusama vilja

Eesti koondise esiväravavaht Mihkel Aksalu krooniti täna Seinäjoki JK koosseisus neljanda eestlasena (Sergei Terehhovi, Ats Purje ja Pille Raadiku järel) Soome jalgpallimeistriks. Alljärgnevalt värsked muljed Soome lahe tagant. 

Mihkel, Soome meister 2015, kui uhkelt see tiitel Sinu jaoks kõlab?
Eks ta uhkelt peab kõlama. Terve aasta on tehtud kõvasti tööd. Selles mõttes on hea, et see töö tulemus on selline, et meistritiitel on meie käes.

Seda ma YLE TV vahendusel nägin, mis platsil toimuma hakkas, kui tänane mäng lõppes, aga ole hea, kirjelda oma emotsiooni, kui kohtunik lõpuvile andis.
Väga hea meel oli! Ega seal rohkem ei olnudki midagi. Ühe hooaja lõpp ja veel selline lõpp. Meeleolu oli väga hea.

Kui tähtis hetk see Sinu karjääris on?
Raske öelda, eks seda saab hinnata aastate pärast. Loodame, et see oli üks tähtis hetk. Mingisugune etapp jälle läbitud, nüüd saab sirge seljaga edasi vaadata, mis tulevik toob. Eks ta pigem annabki rahuliku meele, et töö, mida tehtud on ennast ära tasunud ja tuleb mõndades asjades natuke jurde panna ja loodetavasti tuleb neid tiitleid veel.

Kuhu see medal Su kodus asetub?
Sinna, kus ülejäänud auhinnad. Mingil määral on neid medaleid võidetud, eks ta sinna nende hulka lähe.

Seinäjoki klubi asutati kaheksa aastat tagasi. Ehk siis tegemist on väga noore ajalooga klubiga, kui tähtis meistritiitel klubile on?
Väga tähtis! Klubi jaoks väga tähtis, oleme ilusasti Soome ajalukku kirjutatud meistritena. Töö läheb samamoodi edasi. Loodetavasti järgmiseks aastaks saab uus staadion ilusasti valmis ja saame Meistrite liigat mängida uuel staadionil.

Mille poolest SJK sel aastal Soome parim jalgpalliklubi oli?
Kui statistiliselt vaadata, siis lõime ise kõige rohkem ja lasime endale kõige vähem väravaid lüüa. Arvan, et see oligi edu võit, väga lihtne.

Isiklikult 32 mängu, neist täpselt pooled ehk 16 õnnestus teha nullimängu. Kuidas oma hooajaga rahule jääd?
Ei saa väga kurta. Kordan ennast jälle, aga kõvasti on tööd tehtud. Eelnevad kaks aastat olid rohkem ettevalmistavad ja õige meeskonna loomise ja õige koosseisu otsimise aeg. Arvan, et eelmine hooaeg juba näitas, et ega ta (tiitel - M.T.) väga ime polnud.

Võrreldes mullusega, ega klubis ja meie töös väga midagi muudetud pole. Tööd on tehtud samamoodi kui eelmisel aastal. Võib-olla persoonid on vähe muutunud, aga suures osas mängisid sel hooajal mehed, kes kolm aastat tagasi alustasid esiliigast. Pigem ikkagi kolme aasta töö kandis nüüd selle kõige magusama vilja.

Eelmise aastal hõbe, see aasta kuld. Mis võiks olla järgmine samm klubil, kuhu astuda?
Samme on mitmeid. Peame hakkama kaitsma meistritiilit, uus väljakutse on muidugi Meistrite liiga. Neid väljakutseid on, eks nendest hakkame rääkima siis, kui hakkab järgmise hooaja ettevalmistus ja on selgem, mis meeskonnaga alustame. Loodetavasti oleme ka järgmisel aastal konkurentsivõimelised.

Kui pikk puhkus ees ootab?
Kahe nädala pärast koondis, seega puhkus veel ees ei oota. Loodetavasti pärast koondisemänge väike puhkus ikka antakse. Sellega, millal uueks hooajaks ettevalmistus algab, pole meie päid veel vaevatud.