Ingrid PuustaFoto: Teet Malsroos
Spordivaria
26. oktoober 2015, 07:00

Puusta: MK-finaalis läheb ehk MMist paremini!

Eesti parim purjelaudur Ingrid Puusta lõpetas Omaanis peetud MMi 20. kohaga. Eelmisel aastal saadud 24. koht sai küll üle trumbatud, kuid rahuloluks 24aastase neiu sõnul põhjust pole. "Tunnen, et mul võinuks paremini minna, kuid loodetavasti näitan oma oskusi juba Abu Dhabis peetavas MK-finaalis," tunnistas ta.

Avapäeva järel 12. kohta hoidnud Puusta sõidud kõikusid erinevalt ning loodetud medalisõidust pidi ta suu puhtaks pühkima. Eestlanna tõdes, et tema klassis valitses läbi aegade tihedaim konkurents.

"Kuldlaevastikus pole varem nii tihedat andmist olnud. Soome purjelaudur Tuuli Petajä-Siren (olümpiahõbe, kes sai tänavu 28. koha – toim) oli mulle vee peal aga heaks partneriks ning meil oli hea koostöö," rõõmustas Puusta.

Naiste maailmameistriks tuli hiinlanna Peina Chen, hõbedale Suurbritannia purjelaudur Bryony Shaw ning pronksmedalile hollandlanna Lilian de Geus. Keit Järve leppis kokkuvõttes 56. kohaga. Rainer Kasekivi lõpetas 80. kohal, maailmameistriks krooniti prantslane Pierre Le Coq.