Kalev/Cramo loodab eurosarjas teiste seas Gregor Arbeti kogemustele.Foto: Alar Truu
Korvpall
26. oktoober 2015, 13:12

Saagem tuttavaks: Kalev/Cramo eurosarjavastased Siberist Iisraelini

Kui Eesti meister Tartu Rock alustab FIBA Europe Cupi mängudega homme, siis BC Kalev/Cramo ülehomme. Kui tartlasi ootavad pikad reisid Musta mere äärde ja Küprosele, siis Kalevit veel pikemad Siberisse ja Iisraeli! Kellega tuleb pealinlastel kohtuda?

Rishon Le Zioni Maccabi

Esimesena tuleb Kalevile kolmapäeval külla Iisraeli klubi. Tolle liiga kohta saab laias laastus öelda, et esmalt tuleb Tel Avivi Maccabi, siis ehk Jeruusalemmma Hapoel ja kõik ülejäänud on keskmikud. Ent nad on meie jaoks kõvad keskmikud ning mõni neist on vahel võimeline hammustama ka suurt Maccabit ennast!

Rishon Le Zion on koht, kust Kalevi Eesti koondislastel head mälestused. Just selles Tel Avivi eeslinnas võõrustas 2012. aastal meid EM-sarjas Iisraeli koondis ja mäng lõppes lisaajal Eesti magusa võiduga. Nüüd on uued vastased, kes peatreener Alar Varraku sõnul lühikesed ja kiired.

Maccabi nimeka peatreeneri Sharon Druckeri käe all on põhitegijatest pikim vaid 203 cm pikkune ameeriklane Chris Wright, kes eelmisel hooajal mängis Poola meistri Turowiga Euroliigas. Kokku on tiimis viis jänkit, kuid üheks liidriks kerkib juba ka 21-aastane Iisraeli kodakondne, 196 cm pikkune Shawn Dawson.

Krasnojarski Jenissei

Et Kaleviga ühte alagruppi loositi Jenissei, tähendab see, et Siberi-reis tuleb sel hooajal ette võtta koguni kahel korral - see meeskond kuulub teatavasti ka VTB Ühisliiga ridadesse. Jenissei on Ühisliigat alustanud kõigest ühe võiduga neljast mängust, seejuures pole suursoosikutega veel kohtutud. Võidetud on VEFi, kaotatud Zenidile, Tsmokile ja Nymburkile.

Meeskonna koosseis on küll uuenenud, kuid tugev ning peaks lubama senisest paremaid tulemusi. Välismaalastest on tiimis ameeriklased Tony Taylor, DJ Kennedy ja Delroy James ning sakslasest tsenter Tim Olbrecht. Peatreener Oleg Okulovi 15-20 minuti rotatsiooni kuulub ka kuus venelast, kellest värskeim täiendus on eelmisel hooajal koos tänase kalevlase Sten-Timmu Sokuga Moskva Dinamo tagaliini kuulunud Deniss Zahharov.

Sofia Lukoil Akademik

Bulgaaria tippklubi paremad ajad jäävad eelmisse kümnendisse, mil mängiti ULEB Cupil ja oldi seal tugevate keskmike seas. Eurosarjades on mitmel korral kohtutud ka eestlastega, aga siingi on meeskonna koosseis mõistagi pidevalt uuenenud.

Tänase Lukoili tuntumad kodused mängijad on kauased koondislased, 35-aastane Filip Videnov ja 29ne Božidar Avramov. Välismaalasi on meeskonnas neli: serblane, horvaat, montenegrolane ja ameeriklane, kellest ühelgi pole liiga kõva teenistuslehte. Koduliigat on alustatud kolme suure võiduga, esimene euromäng Jenisseiga annab meeskonna suutlikkusest parema ülevaate.